Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

CATRINEL MARLON: „Încarc pistoalele. Pregătiți-vă, în 2021 trag din nou!”

Model de succes, actriță și în curând regizoare de film, în Italia

• În 2019, cu rolul din filmul lui Corneliu Porumboiu, „La Gomera”, i-a convins pe români că nu e doar un model de succes, ci și o actriță cu potențial. Anul acesta a găsit-o pe Catrinel Menghia într-o ipostază nouă. A terminat de scris o carte și se pregătește să regizeze un film. În direct, din Italia, despre pandemie, business și viață de familie •

„Ne băteam care să plimbe câinele, ca să ieșim la aer”

– Ce mai faci, Catrinel? Cum a fost pentru tine anul ăsta?

– Nu a fost chiar ușor, în primăvară am tra­versat cu toții o stare de șoc, aveam sentimentul că vine sfârșitul lumii. Eram crispați, anxioși, ne era și frică să ne uităm la televizor. S-a mai adău­gat și faptul că partenerul meu de viață e ipohondru, o boală căreia nu-i dădeam impor­tanță, abia evenimentele de anul ăsta au acti­vat-o cu adevărat și am văzut cât de multă sufe­rință îi aduce și cât de chinuitoare e și pentru noi. Nu mai puteam nici să strănut normal, că mă trezeam cu o sută de întrebări.

– Unde ați pe­trecut lunile de izolare?

– Izolarea ne-a prins în Roma. Nu am mai apucat să plecăm unde vo­iam, un loc între Monte Carlo și Toscana, unde e aer curat și unde am și mers și stat toată vara, după ce s-au ridicat restric­țiile. A fost teribil, ne băteam care să plimbe câinele, ca să ieșim la aer.

– Am văzut pe instagram că în timpul izo­lării a fost și sora ta, Lorena, cu voi.

– Da, și m-am bucurat enorm să o am lângă mine. Eu am plecat la 16 ani de-acasă, ea a plecat la 18 ani, cu o bursă de studii în America. De atunci ne-am văzut doar câte o dată pe an, de două ori maximum. La finalul anului trecut, a venit să ne vadă în Italia, s-a îndrăgostit de familia noastră și și-a prelungit un pic șederea. Apoi a venit pandemia și ne-a prins împreună. Iar când s-a dat drumul la circulație din nou, America s-a prăbușit sub scandaluri, încât a de­cis că e mai bine pentru ea să înceapă o viață aici. Ca să o convingem să rămână, i-am și propus un business împreună, fiindcă Lorena a făcut studii de business management în Ame­rica. Am achiziționat un bar la un preț de criză, care ar fi fost de negândit înainte. Până e gata renovarea, sperăm să treacă și pandemia.

„Îmi permit să aștept oferte care îmi sunt dedicate”

– Pentru mulți oameni, familia a fost extrem de im­portantă în 2020, mai ales când viața profe­sio­nală s-a restrâns atât.

Cu fiica ei, Caroline

– Pentru mine, fa­mi­lia a fost mereu pe pri­mul loc nu doar acum. Fostul meu soț era ge­nul carierist, mă împin­gea mereu de la spate: „Hai, de ce să nu faci și reclama asta?”, „Cum să nu fii în Sports Illus­trated?”, „Tu de ce să nu prezinți pentru Vic­toria’s Secret?”. În schimb, Massimi­lia­no, partenerul meu actual, vine din sudul Italiei, unde oamenii sunt mai atașați de ideea de familie. De când suntem îm­preună, de zece ani, noi avem un pact, să nu iau mai mult de două, trei proiecte de modelling pe lună, ca să nu trebuiască să trăim o relație la distanță. Din fericire, am avut luxul de a alege. Nu mai sunt nevoită să merg la castinguri. Îmi per­­mit să aștept oferte care îmi sunt de­dicate, care de cele mai multe ori sunt oferte foarte bune. Mai greu e să zic nu.

„Mă pregătesc să regizez un film”

– Anul ăsta a fost greu profe­sio­nal pentru toa­tă lu­mea. Tu din ce ți-ai hră­nit speranța?

Pasiune de weekend

– Am ieșit din izolare obiș­nuită să nu mai fac ni­mic. Dar italienii au o vor­bă: Non deve mollare! Nu te lăsa pe tânjală! Ca să nu mă demoralizez, m-am apucat și am scris o carte, în care povestesc niște experiențe și spun viziunea mea asupra unor lucruri. Sunt în nego­cieri acum cu o editură de aici și sper să o traduc în­tr-o zi și în românește. Apoi, în august, s-a întâmplat o mi­nu­ne și s-a dat drumul la cas­tingurile de film. Am luat un rol mai mic, dar foarte fru­mos, într-un film de epocă, pe care l-am și fil­mat în septem­brie. Și… mă pregătesc să regizez un film! Da, da, ați auzit bine. Un film regizat de mine, produs de Massi­miliano și scris împreună cu o prietenă care stu­diază la cea mai importantă școală de scenariști din Roma. E o poveste incredibilă, pentru care avem deja o producție în Franța și mai căutăm una în România. Sper ca în iulie anul viitor să filmăm.

– Pandemia asta pare că ți-a activat din plin re­sursele de crea­ti­vitate. Nu înce­tezi să ne sur­prinzi!

– Ei, momen­tan mi-am cam epui­zat gloanțele. Dar acum încarc pis­toalele. Pre­gă­tiți-vă, în 2021 trag din nou!

Foto: Marco Falcetta (2)

Dia Radu

De la mamă, a moștenit visătoria, de la tată – spiritul critic și limba ascuțită. Plăcerea de-a scotoci în sufletul omului e însă a ei. S-ar fi făcut cu bucurie psihanalist, astrolog sau țesătoare, dacă dragostea de cărți n-ar fi împins-o spre Facultatea de Litere. De atunci, a trădat literatura pentru jurnalism și un viitor la catedră pentru plăcerea de-a fi pe teren. A lucrat ca documentarist cu presa occidentală (TF1, Radio France Culture, Le Monde), a publicat reportaje și cronici în revista „Esquire” și, de două decenii, este editor cultural la revista „Formula AS”. Între timp, le-a împăcat pe toate. Când nu se pierde cu ochii la ceru-nstelat și la legea morală, îi scormonește pe ceilalți cu întrebări și țese povești despre România de azi. Dia Radu este autoarea volumului în dialog „Lumea în Si Bemol, Dan Grigore de vorbă cu Dia Radu”, apărut în 2016, la Editura Polirom, și a volumului „Divanul Imaginar, Lumea românească în 18 interviuri”, apărut în 2017, la Editura Trei.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian