
În miezul iernii, lipsa legumelor proaspete de pe piață ne obligă să apelăm mai mult decât am dori la mâncăruri gătite și carne. Kilogramele se depun strat cu strat, ficatul gâfâie. Iată de ce nutriționiștii ne recomandă ca cel puțin o dată pe săptămână (sâmbăta, când suntem acasă) să ținem o zi de sucuri. Avantajul ei: vitaminizare + 1 kilogram mai puțin. Explicația: cura de sucuri spală prisosul de apă din organism, metabolismul se accelerează. În plus: organismul se întărește datorită aportului nemijlocit de vitamine, săruri minerale și oligoelemente. Beți cel puțin 2,5 litri de lichide pe zi: sucuri de legume, apă minerală slab acidulată, ceaiuri de plante (măceș, frunze de mur). Dacă vă cumpărați sucurile de la prăvălie, uitați-vă pe pe cutie, să conțină zahăr. Urmați următorul plan:
* dimineața: un pahar de zeamă de varză acră.
* ora 11: un pahar de suc de sfeclă roșie.
* la prânz: un pahar de suc de morcovi amestecat cu o linguriță de untdelemn și pătrunjel verde tocat.
* ora 16: un pahar de suc de roșii.
* la cină: un pahar de suc de morcovi, amestecat cu o linguriță de untdelemn și o linguriță de fulgi de ovăz.
În prima săptămână, nu vă veți da seama că ați slăbit, dar la capătul unei luni, veți cântări mai puțin cu 4 kg, iar dacă veți ține și duminicile, mai puțin cu 8 kg. Bineînțeles, cu condiția de a nu ciuguli și-altceva. Iar dacă veți face plimbări lungi, pe la începutul lui martie vă veți descoperi nu doar o siluetă mult alungită, ci și o vitalizare a întregului organism.