Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Leacul reumatismului: TELOM-R ARTICULAR

Foto: Shutterstock

În România, unul din trei adulți suferă de o formă de reumatism, iar aproape un sfert din banii cheltuiți pe medicamente sunt pen­tru afecțiunile articulare. Bolile reumatice se agra­vează la schimbarea anotimpurilor, deci și primă­vara, producând durere, rigiditate articulară și chiar diferite grade de invaliditate. Din păcate, medica­mentele de sinteză, axate în principal pe com­ba­­terea dure­rii, le oferă bolnavilor puține solu­ții pe termen lung. Un mo­tiv în plus să vorbim azi des­pre alternativele naturale îm­po­tri­va bolilor reumatice, cu d-na dr. Cristina Negru, mem­­bru al echipei științifice a DVR Pharm, pen­tru a afla care sunt cele mai efi­ciente re­țete pe care ni le pune la în­de­mână medicina naturistă moder­nă.

– Doamnă doctor, cum se ex­plică faptul că durerile articulare se activează cel mai puternic pri­mă­vara și toamna?

– Există mai multe explicații va­labile! Iarna, alimentația este săracă în vitamine și bogată în ca­lorii, ceea ce duce la acumularea de kilograme, iar greutatea în exces și deficitul de vitamine accen­tuează procesele distructive de la nivelul articula­țiilor. Primăvara, întâlnim frecvent meteosensi­bilitatea – o reacție de apărare a orga­nismului față de schimbările meteorologice bruște, în care pro­duce și pune în circulație substanțe ce favorizează inflamația. Aceste substanțe pro-infla­matoare „ata­că” mai ales articulațiile!

– Sedentarismul este considerat o cauză a reumatismului?

Dr. Cristina Negru

– Mulți pacienți, mai ales din mediul rural, ajung să ne ceară ajutorul primăvara, când se întorc la muncile fizice din grădină. Chiar și la sportivii care își reîncep acum antrenamentele în aer liber pot apărea, pe neașteptate, reacții articulare. Trece­rea bruscă de la lipsă de mișcare la efort susținut este periculoasă pentru articulații. Ideal ar fi ca iarna să facem mișcare, mai ales în aer liber, pentru a preveni declanșarea bolilor articulare primăvara!

– Pot fi ajutați cu remedii naturiste bolnavii reumatici a căror stare se agravează la efort fizic?

– Avem o pacientă de 73 de ani care primăvara trecută s-a mutat din București la sat, pentru a munci în casa părintească. Dezobișnuită de efort, a făcut un puseu sever de artrită. Se deplasa greu, nu putea să urce scările, nici să coboare în livadă. A ținut două cure de trei luni cu Telom-R Articular, cu pauză de zece zile între ele. În plus, de câteva ori pe săptămână, se masa cu crema Telom-R Arti­cular. La final, ne-a spus că n-o mai dureau deloc genunchii. Mai mult, și articulațiile mâinilor au devenit suficient de mobile pentru a putea munci în grădină fără nicio problemă!

– În cazul menționat de dvs., efectele au apă­rut după șase luni. Nu e un timp de așteptare cam lung, pentru o persoană aflată în suferință?

– Rezultatele pozitive depind în mare măsură de forma de reumatism, de particularitățile pacien­tului și de perseverența în tratament. Consecvența este însă, de cele mai multe ori, cheia ameliorării bolii! Am avut o pacientă de 66 de ani, cu osteo­artrită, care a folosit Telom-R Articular, după ce a citit despre el în Formula AS. A luat câte 3 capsule zilnic și era dezamăgită după primele săptămâni, pentru că nu simțea niciun efect. Abia după două luni a văzut primele îmbunătățiri, iar după aceea a mers din bine spre mai bine! După trei luni, ne-a spus că se simte mult mai tânără și că are „altă putere”, mobilitatea articulară îmbunătățindu-se extraordinar.

– Dar ce poate face un bolnav aflat în criză reumatică pentru a-și îmbunătăți starea cât mai rapid?

– Durerea cedează cel mai rapid cu ajutorul tratamentului extern, mai exact prin aplicarea unei creme cu efect antireumatic. Rezultate cu adevărat spectaculoase am obținut cu crema Telom-R Arti­cular (conține extract de ardei iute), care stimu­lează puternic circulația sanguină locală și încăl­zește zona articulației. Mulți pacienți ne-au mărturisit că această cremă „le-a luat cu mâna” durerea reumatică. Din păcate, nu poate fi folosită de bolnavii care suportă cu greu senzația de arsură ori sunt alergici la ardeiul iute. Aces­tora din urmă le recomand, în schimb, crema Telom-R simplă, realizată doar din plante medicinale cu efect antiin­flamator, nu și extract de ardei iute.

– În afară de Telom-R Articular sub formă de cremă sau capsule, aveți și alte soluții rapide contra du­rerilor articulare?

– Am obținut rezultate foarte bune și cu Aspi­rina Naturală produsă la DVR-Pharm. Ex­trac­tul special de salcie pe care îl conține este unul din cele mai puternice remedii antialgice naturale, sur­clasând multe antiinflamatoare de sinteză. Într-un studiu făcut pe pacienții cu osteoartrită care au luat acest extract, după doar două săptămâni de trata­ment, s-a observat diminuarea sau dispariția dure­rilor articulare la peste 70% dintre participanți, con­comitent cu mărirea mobi­lității articulare și dispariția unor simptome neplă­cu­te cum ar fi sen­zația de arsură sau de usturime la ni­velul încheie­turi­lor.

– În bolile reu­matice, pot fi com­binate trata­men­te­le alopate cu cele naturiste?

– Cu siguranță, da! Avem pacienți care iau antiinflamatoare articulare de sinteză de mulți ani și care nu se pot dispensa de ele. În aceste cazuri, rezultate bune se obțin administrând deopotrivă me­dicamentele prescrise de medic și Telom-R Arti­cular. Avem un pacient care suferă de artroză de 15 ani și ia antiinflamatoare de sinteză, la recoman­darea medicului specialist. Neavând rezultatele scontate, nu s-a rezumat la tratamentul alopat, ci a luat și Telom-R Articular – câte două capsule pe zi, vreme de trei luni. Gradat, durerile au început să se diminueze și s-a simțit mult mai bine. Ne-a spus că e singurul produs care l-a făcut să uite că este bolnav, redându-i energia și libertatea de miș­care!

– Poliartrita reumatoi­dă este o formă de reu­matism foarte greu de tra­tat. Are efect Telom-R Ar­ticular și în această boală?

– Vorbim de o afecțiune inflamatorie cronică, ce apa­re și evoluează în timp, motiv pentru care nu poate dispărea peste noapte. To­tuși, am ob­servat ameliorări simțitoare la majoritatea pa­cienților, în urma curelor cu Telom-R Ar­ti­cular. Dacă poliartrita a produs deja deformări și a slăbit arti­culațiile, pot folosi suplimentar un puternic anti­inflamator: Tur­meric 3X Articular. De asemenea, și cremele Telom-R, cu sau fără ardei iute, pot ajuta mult.

– Poate fi ameliorată poliartrita reumatoidă la persoanele care se confruntă de zece ani sau mai mult cu această boală?

– Avem multe rezultate îmbucurătoare, mai ales la pacienții care sunt consecvenți. Am observat că oamenii de la țară, pentru care mobilitatea e esen­țială pentru a-și susține gospodăria, sunt cei mai conștiincioși! Îmi vine în minte cazul unei paciente de 73 de ani, cu poliartrită, la care feno­menele inflamatorii s-au generalizat. Copiii voiau s-o ia la ei, în oraș, dar ea n-a vrut să se despartă de grădina pe care a îngrijit-o toată viața. A luat Telom-R Articular și Turmeric 3X Articular în cure succe­sive, de câte 90 de zile. După o vreme ne-a sunat și ne-a spus că se simte foarte bine, se poate mișca și durerea „a dispărut”. Interesant este că după cură i-a revenit parțial și auzul! E greu de crezut, dar acesta-i adevărul! Rudele sale s-au gândit inițial că fabulează, dar și-au dat seama ulterior că nu mai trebuie să vorbească tare pentru a fi auziți.

– Ce recomandări aveți pentru persoanele care suferă de dureri de genunchi?

– De cele mai multe ori, durerile de genunchi sunt cauzate de artroză. Artroza la genunchi (gon­ar­troza) este o boală degenerativă a articulațiilor, a cărei incidență crește odată cu înaintarea în vârstă. Le recomand bolnavilor cure succesive cu Telom-R – câte 4 capsule pe zi, timp de trei luni, cu pauze de două săptămâni între ele. În paralel, ar fi bine să ia și Algă Calca­roasă (Li­­thotham­nium cal­ca­reum) – 6 capsule pe zi, pentru dimi­nu­a­rea durerilor, creș­terea mobilității arti­cu­lare și a ca­pa­cității de deplasare.

Același trata­ment e indicat și pen­tru bolnavii cu cox­artroză, în func­ție de stadiul bolii. În formele avansate, dacă sunt afectate membrana sinovială, osul subcondral și musculatura periar­ticulară, singura soluție este protezarea! Până atunci, însă, Telom-R Articular și Alga Calca­roasă pot încetini foarte mult evoluția bolii. Avem pacienți la care afec­țiunea practic a stagnat de 3-4 ani și se pot miș­ca ușor, rareori având dureri.

EDUARD COMAN

Produsele Laboratoarelor DVR-Pharm prezentate în acest articol pot fi comandate la tel. 0736/65.86.46 sau 0736/27.09.98

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian