Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Rețete de slăbit cu plante și condimente

– Niciun sfat nu este în plus când e vorba de siluetă. Vine vara, și bă­tălia cu kilogramele a ajuns în linia întâi. Recomandările care urmea­ză au avantajul că țin și de foame –

Legume

Roșiile

Foto: Shutterstock – 3

Sărace în calorii, sunt ideale pentru a declanșa slăbirea. Au proprietăţi de­purative, reminera­lizante, de stimulare a digestiei, cu efect în redu­cerea stocurilor de grăsimi.

Mod de administrare:

* Se mănâncă de două ori pe zi, înaintea meselor principale, câte o porție de salată de roșii, asezonată cu puţin ulei de măsline, pre­sărată cu pătrunjel tocat.

* Beți câte un pahar de suc, obținut prin stoarcerea roșiilor bine coapte, de două ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mese. De ase­menea, de 3 ori pe săptămână înlocuiți masa de seară cu un pahar de suc de roșii.

Țelina

Prin proprietăţile sale diuretice şi depurative, ajută la eliminarea apei şi a grăsimilor din orga­nism, cu efecte directe asupra obezităţii şi celu­litei. Pe lângă aceasta, ţelina scade senzaţia de foame şi are efect puternic remineralizant, revi­talizant şi tonic general.

Mod de administrare:

Cu o jumătate de oră înainte de micul dejun şi de masa de prânz, beţi câte 100-150 ml suc de rădăcină de ţelină proaspăt preparat. Efectul este și mai puternic dacă veți consuma și câte o salată de frunze de țelină sau o porție de țelină crudă, rasă, înainte de masa de prânz.

Varza

Are efect direct în reglarea greutății corpo­rale, prin conținutul redus de calorii.

Mod de administrare:

* Mâncați zi de zi o porție de varză crudă, sub formă de salată, asezonată cu lămâie şi puţin ulei.

* Beți câte o jumătate de pahar de suc proaspăt de varză (eventual amestecat cu suc de morcov şi puţină lămâie) zi de zi, înainte de micul dejun și de masa de prânz.

Fasolea verde

Fibrele şi apa pe care le conţine umplu stoma­cul şi accelerează arderea grăsimilor.

Mod de administrare:

* Consumați de două ori pe zi, înaintea me­selor principale, o porție de salată din păstăi de fasole verde fiartă, asezonată cu puţină lămâie și presărată cu pătrunjel tocat.

* Infuzia din teci de fasole verde este o armă redutabilă împotriva grăsimii. Puneți pe foc un litru de apă. Când clocoteşte, adăugați 4-5 linguri de teci de fasole verde uscate. Lăsați să dea în 2-3 clocote, apoi luați vasul de pe foc şi lăsați lichidul să stea cel puțin 6 ore acoperit. Strecurați şi beți preparatul de-a lungul zilei

Ierburi și condimente

Ardeiul iute

Capsaicina conținută în ardei ajută la combaterea obezităţii. Ea stimu­lea­ză metabolismul cu până la 5% şi creşte arderea grăsimilor cu până la 16%.

Mod de administrare:

Adăugați ardei iute la cior­be și mâncăruri, sau luați preparate de ardei iute, sub formă de extract sau tinctură.

Piperul

Ajută, de asemenea, la arderea grăsi­milor într-un ritm mai rapid şi blochează formarea de noi celule de grăsime. El consumă mai multe calorii decât o plimbare pe jos, timp de 30 de minute.

Mod de administrare:

Adăugați din belșug piper măcinat la mân­căruri. Este foarte eficient și sub formă de ceai, extract sau tinctură.

Muştarul

Doar o linguriţă de seminţe de muştar pe zi vă ajută să ar­deţi cu până la 40 de calorii mai mult pe oră.

Mod de administrare:

Adăugați câte una-două linguriţe de seminţe de muş­tar măcinate în sosuri, mân­căruri, în fiecare zi.

Scorțișoara

Reglează semni­fi­ca­tiv nivelul zahărului din sânge și întețește arde­rea grăsimilor.

Mod de administrare:

Turnați o cană cu apă clocotită peste o lin­guriță de pulbere de scorțișoară, acoperiți vasul și lăsați la infuzat 20 de minute. Filtrați și adău­gați o linguriță de miere. Beți câte o cană cu infuzie, de două ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mesele principale.

Cicoarea

Principiile amare din planta întreagă, dar mai ales din rădăcină, sunt foarte eficiente în com­baterea îngrăşării şi ţinerea senzaţiei de foame sub control (mai ales a poftei de dulciuri).

Mod de administrare:

Se bea înainte de fiecare masă o cană cu in­fuzie de cicoare. Două linguri frunze de ci­coare şi rădăcină de cicoare mărunţite se opăresc cu 250 ml de apă. Se mai fierb un minut, apoi se lasă să se răcească. Cicoarea are ace­leași efecte binefăcătoare și sub formă de pulbere, extract sau tinctură.

Mătasea de porumb

Pe lângă faptul că este un pro­dus diuretic confirmat, este şi un mijloc de slăbire eficace şi ino­fensiv.

Mod de administrare:

Se bea de două ori pe zi câte o cană cu ceai de mătasea porumbului, preparat astfel: se opă­reşte o linguriţă cu vârf de mătase de porumb cu o cană apă clocotită. Se pune capac şi se lasă la infuzat 15 minute.

Ghimbirul

Are proprietăţi termogenice care ajută la arderea grăsimilor, stimularea metabolismului, precum şi la scăderea apetitului.

Mod de administrare:

* Se consumă înainte de fiecare masă o linguriţă de ghimbir proaspăt ras (rădăcina de ghimbir se spală bine şi se dă pe răzătoarea mică) sau o jumătate de linguriţă de ghimbir uscat, cu puțină apă.

* Infuzie de ghimbir: se taie o bucată de ghimbir proaspăt în feliuțe subțiri. Se pun la fiert în jumătate de litru de apă, vreme de 3-4 minute, apoi se lasă la infuzat pentru 30 de minute. Se beau 2-3 căni pe zi, reîncălzite, între mese. Se folosește și sub formă de pulbere, extract sau tinctură.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian