Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

S-au copt caisele

– În Ardeal, caiselor li se mai zice și „caisine”. Nume de prin­țese ale grădinii, pic­tate cu aur și roz pe obraz. Vreți să le semă­nați? Sfatu­rile care urmează vă dezleagă secretul –

Mască cu caise

Foto: Shutterstock – 2

Luați două caise proaspete bine coapte, spălați-le și scoateți-le sâm­burii. Se zdrobesc cu o furculiță, apoi se întinde pe obraz. După 30 de mi­nute, se spală cu apă rece. Aplicată de 2-3 ori pe săptămână, masca cu caise catifelează tenul.

Mască cu caise și miere

Ingrediente: pulpa de la o caisă bine coap­tă, o linguriță cu miere, o jumătate linguriță cu smântână.

Se amestecă ingre­di­en­tele şi pasta obținută se întinde pe față. După 30 de minute, se înlă­tură cu apă călduţă, apoi rece. E de mare efect pentru fața ofilită și îm­bătrânită.

Mască tonifiantă pentru decolteu

Ingrediente: 3-4 linguri pulpă de caise zdrobită, o linguriţă ulei de ger­­meni de grâu.

Se amestecă bine ingredientele, apoi se aplică pasta obținută pe de­col­teu, gât şi sâni. Se lasă să acţio­neze 30 de minute, apoi se clătește cu apă călduţă și rece. Restructurează pielea în zonele delicate – gât, decol­teu, sâni.

Mască de caise și argilă împotriva tenului gras

Ingrediente: suc proaspăt obținut din pulpă de caise, 2 linguri argilă.

Amestecați argila cu sucul de caise, până devine o cremă omogenă. Întindeți-o pe față, lăsaţi-o să acţio­neze 20 de minute, apoi clătiţi-vă cu apă călduță. La final, pulverizaţi-vă fața cu ceai de salvie. Preparatul se aplică de două ori pe săptămână. În timp, porii se vor micşora, iar secreţia de sebum se va normaliza.

Ulei de caise

Obținut prin presarea la rece a sâm­burilor de caise, este foarte bogat în nutrienți esențiali pentru frumu­sețe.

* Masaj facial. Apli­cați ulei de caise cu masaj ușor pe față și pe corp. Hră­nește și re­generează pielea, astfel în­cât îmbă­trâ­nirea este înceti­nită, iar semnele ei, re­duse. Este, de asemenea, un ulei de noapte excelent, care se poate aplica pe față și pe mâini, lăsat să acționeze pâ­nă dimineața.

* Demanchiant. Pu­teți folosi uleiul de caise și pentru a îndepărta machia­jul. Curăță bine și în același timp pro­tejează și hrănește pielea.

* Exfoliant. Uleiul de caise poa­te fi transformat într-un exfoliant care vă lasă pielea moale și străluci­toa­re, în câteva minute. Amestecați două lin­guri cu zahăr tos și o lin­guriță cu ulei de caise, aplicați-le pe față cu mișcări circulare, apoi spălați-vă cu apă călduță. Uleiul de caise se găsește în comerț.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian