Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Patru rețete cu IENUPĂR

– Micile fructe cu parfum de răşină le sunt de mare ajutor celor care vor să slăbească. Elimină apa în exces, o pro­ble­mă des întâlnită la persoanele care au kilograme în plus –

Foto: Shutterstock

Infuzie de ienupăr – 200 ml apă clocotită se toarnă peste două lin­guriţe de boabe de ienupăr mărunțite. Se acoperă şi se lasă la infuzat 20 de minute. Se iau câte 3 lin­guri de infuzie, de 3 ori pe zi, între mese. Cura se ține trei săptămâni, ur­ma­tă de o pauză de 4 săp­tă­mâni, după care tratamentul se poate relua.

Boabe de ienupăr – în prima zi consumaţi pe stomacul gol 4 boabe de ienupăr uscate şi zdrobite (în mojar). Creşteţi porţia zilnică cu câte o boabă, până în ziua a 12-a. În următoarele zile micşoraţi în fie­care zi doza cu câte o boabă, până ajungeţi la 4 boabe. În timpul dietei, nu aveţi voie să mâncați carne, me­zeluri, precum şi alimente cu conținut mare de grăsime, prăjite ori conser­vate. Dieta se poate repeta după o pauză de 4 săptămâni.

Tinctură de ienupăr – se gă­seşte la plafaruri şi magazine naturis­te sau se poate prepara acasă astfel: 150 grame de boabe de ienupăr uscate şi mărunţite se pun la ma­cerat în 200 ml de alcool ali­mentar, timp de 14 zile, într-un recipient de sticlă ermetic închis. Se strecoară şi se iau câte 20 pi­cături, în amestec cu apă, înainte de mese cu jumătate de oră, de 3 ori pe zi, timp de 3 săptămâni. După o pauză de 4 săptămâni, tratamentul se poate relua.

Ulei esențial de ienupăr – se găseşte la plafaruri şi magazine naturiste. Este important ca pe am­balaj să fie menționat „pentru uz in­tern”. Se iau câte 3-4 picături, puse în miere sau pe puțină pâine, de două ori pe zi, timp de 3 săptămâni. După o lună, se poate relua.

Dacă aveţi inflamaţii ale căilor uri­nare, evitaţi tratamentele cu ienupăr.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian