Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Echilibru psihic, cu remedii naturale – Gama DISTONOPLANT

Foto: Shutterstock

Începând cu primăvara anului 2020, stresul a devenit o prezență constantă în viața noas­tră, ca urmare a pandemiei. Zvonurile pani­carde, restricțiile impuse și știrile despre nu­mărul imens de decese înregistrate în țările vestice ne-au înspăimântat, ne-au indus neliniștea, ne-au zdrun­cinat psihic, pentru că nu știam la ce să ne aștep­tăm. Mulți dintre noi au simțit în acea perioa­dă agitație, nervozitate, teamă, senzații de nod în gât, neliniște, stări depresive, lipsă de aer, palpita­ții, amețeli, grețuri, dureri abdominale sau chiar atacuri de panică. Toate acestea sunt tulburări neu­­ro­vegetative, cauzate de suprasoli­ci­tarea nervoasă, de oboseala excesivă sau de emotivitatea crescută din perioa­dele de stres prelungit. Credeam că ce a fost mai rău a trecut, dar a venit valul 4 al pande­miei și iată-ne măcinați de aceleași probleme, care pe unii aproape că-i copleșesc… Pentru a afla dacă pu­tem să ameliorăm aceste tulburări emo­ționale cu remedii naturale, ne-am adre­sat d-nei dr. Carmen Nonn, director medical la „Fares Bio-Vital”.

„Crește calitatea vieții și a somnului”

– Cu toții am trecut printr-o perioadă extrem de solicitantă nervos, din cauza pandemiei. Ne poate ajuta natura să scăpăm de aceste stări ne­plăcute?

Dr. Carmen Nonn

– Grija pentru menținerea sau revenirea la starea de bine s-a materializat, la „Fares Bio-Vital”, prin realizarea gamei de produse naturale Disto­noplant, compusă din capsule, ceai și soluție de uleiuri esențiale, sub formă de roll-on. Am creat produse în diferite forme de prezentare, cu com­poziții diferite și sinergice, care pot fi combinate în funcție de intensitatea disconfortului resimțit. Gama Distonoplant nu produce dependență, som­nolență diurnă ori tulburări de coordonare (nu afec­tează conducerera vehiculelor sau concentrarea), dar crește calitatea vieții și a somnului. Formula este 100% naturală, fiind sigură pentru adminis­trarea pe termen lung.

Distonoplant capsule conține vinariţă, semințe de schinduf și șerlai – plante cunoscute și utilizate în mod tradițional pentru efectul calmant, de liniş­tire a agitaţiei nervoase, și ca ajutor în redu­cerea stărilor de surescitare şi stres. Studiile noastre au evidențiat atât efectele antidepresive și anxiolitice, precum și acțiunea sedativă şi antispas­tică a acestei formule. Cercetările au confirmat că extractul de Salvia sclarea (șerlai) este un antide­presiv, neuro­protector natural și anxiolitic, prin scăderea nive­lului de hormoni responsabili de inducerea stresu­lui. Datorită efectului cumulativ al acestor plante, Distonoplant capsule ajută la menţinerea calmului în condiţii de stres. De aseme­nea, reduce discon­fortul digestiv și cardiac cu sub­strat nervos, reduce anxietatea și combate depresia. Eficiența crescută (de peste 90%) îl recomandă ca unic tratament pen­tru îmbunătățirea stării psihice și generale a pacien­ților cu sindrom neurovegetativ de stres. Se poate administra la nevoie sau pe perioade mai înde­lungate, de 3-6 luni.

„Atacurile de panică și anxietatea sporesc”

– Există soluții și pentru persoanele care au fost afectate dramatic de pandemie, ca urmare a decesului unor apropiați, a sărăciei, a pierderii locurilor de muncă?

– Timpul ar trebui să atenueze într-o oarecare măsură starea de disconfort psihic după astfel de pierderi, însă faptele evidențiază creșterea frecven­ței sau accentuarea unor stări depresive, a atacului de panică și a anxietății. Prin stare depresivă înțe­legem indispoziție, pierderea interesului și a moti­va­ției, senzație de gol sufletesc, apatie, iritabilitate, oboseală, insomnie, furie, scăderea capacității de concentrare, pierderea apetitului sau simptome dure­roase cu diferite localizări. Cei care au trecut prin astfel de tragedii au resimțit simptomele de anxietate și depresie o perioadă îndelungată, fără tratament adecvat. În cazul lor, s-a constatat și o rezis­tență la tratamentul tulburărilor de somn. În aceste condiții, este chiar benefică administrarea remediilor naturale din plante medicinale, care nu dau dependență, dar echilibrează confortul psihic. O stare de spirit mai cal­mă, mai optimistă, ajută la o recu­perare rapidă după o situație dramatică! În sensul acesta, Distonoplant Forte capsule (o rețetă 100% naturală cu ac­țiune mai intensă) se adresează celor cu stări depresive ușoare sau medii, cu stări anxioase și distonie neurovegetativă, ori cu atacuri de panică, dar și celor cu into­leranță la tra­tamentul alopat. În formulă am inclus plante medi­ci­nale și uleiuri esențiale cu proprietăți antidepre­sive, anxiolitice, calmante, sedative, adapto­gene, care cresc capacitatea de adaptare la stres, dar au și efect nootropic – îmbu­nătățesc memoria, cresc to­nusul nervos și oferă neu­roprotecție. Formula noastră ajută organismul să se adapteze la stresul emoțional prin relaxarea sistemului ner­vos, reduce oboseala și dure­rile de cap induse de stres, crește calitatea somnului, men­ține capacitatea fizică și mentală în caz de oboseală persistentă, epuizare și pierderea capacității de concentrare. Evaluarea eficienței terapeutice a evi­dențiat instalarea efectului după 10 zile de cură în peste 96% din cazuri (sindrom anxios, depresie, distonie neurovegetativă, atacuri de panică). Simp­tomele monitorizate în timpul evaluării au fost: stă­rile anxioase și depresive, lipsa motivației, senzația de nod în gât, pareste­ziile, palpitațiile, greața, colicile abdominale, cefaleea, tulburările de somn, oboseala accen­tuată. În circa 93% din cazuri s-a constatat îmbună­tățirea stării psihice sub tratament fitoterapeutic cu Distonoplant Forte capsule.

MAMI DISTONOPLANT – ajutor pentru mame și gravide

– Există și persoane cărora le sunt contrain­dicate aceste produse?

– Anxioliticele – fie ele și naturale – nu le sunt recomandate gravidelor sau lău­zelor. Dar și viitoa­rele sau tinerele mămici pot beneficia de acțiunea com­plexă a plantelor medicinale. Curând, vom lansa un produs nou ce poate fi folosit inclusiv în timpul sarcinii și alăp­tării. Mami Distonoplant capsule com­bate anxietatea, tulburările depresive și insomnia din perioada de sarcină şi alăptare, fiind eficient încă din primele 2-3 zile de administrare; este un produs sigur pentru gravide şi mămicile care alăptează, nu modifică gustul laptelui matern și nu dă dependență. Plantele medi­cinale din compoziție (vinariță, roi­niță, passiflora, flori de mușetel) au acțiune liniștitoare, imprimă destinderea și relaxarea în stă­rile de agitație sau nervozitate, ajută la diminuarea tensiunii psihice, a iritabilității, a neli­niș­tii și induc un somn odih­nitor. De asemenea, contribuie la menținerea unei stări de spirit pozitive și la o mai bună func­ționare cognitivă.

– „Fares Bio Vital” este, prin tradiție, cel mai important producător de ceaiuri medicinale. Aveți vreun ceai care poate fi, și el, de ajutor imediat?

– Ceaiul Distonoplant se poate asocia cu capsu­lele: 2-3 căni pe zi, între mesele principale. În compoziția sa regăsim plante folosite în medi­cina tradițională pentru menținerea calmului în condiții de stres: roiniță, passiflora și flori de la­vandă. Cea­iul îmbunătățește starea emoțională, având efect calmant în stările de agitație nervoasă, iritabilitate, neliniște și stres. Ajută și la reducerea discon­for­tului digestiv și cardiac cu substrat ner­vos, având rol calmant asupra sistemului nervos vegetativ. Poate fi folosit și în perioada de alăptare, însă nu în timpul sarcinii! Pentru un efect sinergic, care să combată rapid stările de neliniște și anxietate, se recomandă asocierea cu Distonoplant capsule sau Distonoplant Forte capsule.

– Aminteați la începutul discuției despre o formulă de uleiuri esențiale, condiționate sub formă de roll-on. Ce înseamnă, exact?

– Când avem nevoie de un efect rapid și la îndemână, oricând și oriunde, Distonoplant roll-on (o formulă originală, din 9 uleiuri esențiale) contri­buie la regăsirea stării de calm în situații de stres. Uleiul esențial de Cistus este utilizat din 1898 pentru rolul lui calmant. La rândul său, Uleiul esen­țial de bergamotă e eficient şi sigur pentru inducerea unei stări de bine, Uleiul esenţial de lavandă induce relaxarea și ajută la reducerea iritabilităţii iar Uleiurile esenţiale de lemongrass și mușețel roman revitalizează organismul şi au rol calmant. Salvia sclarea este o plantă cunoscută de peste 2000 de ani; uleiul esențial obținut din ea este indicat în stările de oboseală pe fond nervos. Uleiul esenţial de tămâie este benefic în reducererea stărilor de tristeţe şi descurajare. Uleiul esenţial de vetiver are proprietăţi stimulente, tonice asupra organismului, fiind util în stările de neliniște, iar Uleiul de cedru de Virginia este relaxant al siste­mului nervos. Prin asocierea acestor uleiuri esen­țiale în proporții optime, s-a obținut un efect siner­gic, de potențare a acțiunii lor individuale, care favorizează relaxarea și instalarea stării de bine. Distonoplant roll-on previne apariția stărilor de panică și atenuează sau chiar elimină disconfortul resimțit în situațiile de stres persistent. Utilizarea este ușoară, datorită sticluței cu roll-on. Efectul se instalează rapid, prin aplicarea pe încheietura mâinii și inhalare sau aplicarea la nivelul tâmplelor și al frunții, urmată de masaj ușor (se evită zona ochilor!).

Așadar, putem să ne păstrăm echilibrul psihic cu remedii naturale sigure și sănătoase. Acestea pot fi administrate doar la nevoie, când ne simțim copleșiți de tensiunea psihică acumulată și de simptomele neuro­vegetative induse de aceasta, iar în caz de stres intens ca durată și inten­sitate, se poate urma o cură îndelun­gată, apelând la asocieri persona­lizate, atât ca durată, cât și ca dozaj. Gama Distonoplant este de un real ajutor în echilibrarea sistemului ner­vos vegetativ pe cale naturală și nu are efecte secundare.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian
ro_RORomanian