Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Rețete cu țelină

Foto: Shutterstock

Prin proprietăţile sale de deto­xifiere, diuretice şi depurative, rădăcina de ţelină ajută la eliminarea apei şi a grăsimilor din organism, cu efecte directe asupra obezităţii şi ce­lu­litei. Pe lângă aceasta, ţelina scade senzaţia de foame şi este şi un foarte bun remineralizant, revitalizant şi tonic general.

Piure de țelină cu cartofi

Curățați și fierbeți 500 g țelină și 500 g cartofi, apoi dați-le prin sită și amestecați-le cu puțin din apa în care au fiert. Se mănâncă doar acest piu­re, timp de 3 zile. Mai sunt permise: ca­fea­ua, ceaiul de plante neîndulcit, mul­tă apă. În final veți cântări cu aproape 3 kg mai puțin, pe care nu le mai pu­neți la loc dacă veți mânca cumpătat.

Salată de țelină cu măr

O țelină mică și un măr se curăță de coajă și se dau pe răzătoare. Se amestecă și se adaugă suc de lămâie. Salata se prepară întotdea­una proas­pătă. Consumați în fiecare zi câte o porție, în locul mesei de prânz sau în locul cinei. În rest, mân­cați normal, dar reduceți zahărul, gră­simile și sa­rea.

Suc de ţelină

Timp de 3-4 săptămâni, cu o ju­mă­tate de oră înainte de micul dejun şi de masa de prânz, beţi câte 100-150 ml de suc de rădăcină de ţelină proas­păt stors. Cura este şi mai eficientă dacă adăugaţi în fiecare zi câte o sa­lată de frunze şi peţioluri de ţelină tăiate mărunt.

Decoct de țelină

Fierbeți 200 g de țelină într-un litru și jumătate de apă, timp de zece minute. Beți decoctul rezultat de-a lungul unei zile. Declanșează slăbirea și provoacă eliminarea apei în exces din țesuturi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian