Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Sperietoarea kilogramelor – ANGHINAREA

Foto: Shutterstock

Plantele amare sunt unul dintre cele mai eficace remedii natu­rale atunci când vine vorba de slăbit. Anghinarea, de pildă, topește efectiv kilogramele în plus și împiedică noi depuneri de grăsime. Ea diminuează zahărul din sânge, este puternic deto­xifiantă şi diuretică (intensifică eli­minarea apei în exces din ţesuturi), de asemenea, scade pofta de alimente dulci. Pentru obezitate, cele mai uti­lizate forme sub care se consumă An­ghinarea sunt ceaiul, tinctura, ex­tractul, pulberea și siropul.

Ceai de anghinare

Pentru prepararea cea­iu­lui, se toarnă o ju­mă­tate litru de apă clocotită peste 2 lin­guri de plantă mă­run­țită, apoi se lasă la infu­zat 15-20 de mi­nute. Se bea câte o cană de 2-3 ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mese. Este bine să spo­rească progresiv cantitatea de ceai, începând cu doze mici, în primele zile, apoi cantități mai mari.

Tinctură de anghinare

Se ia câte o linguriță de tinctură, diluată în jumătate de pahar de apă, de trei ori pe zi, înainte de mese cu jumătate de oră.

Pulbere de anghinare

Pulberea se obține prin măcinarea fină a frunze­lor uscate de anghinare, cu râșnița de cafea. Se ia câte o jumătate de lingu­riţă de pulbere ames­tecată cu apă, după masă, de 3 ori pe zi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian