Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru ȘERBAN D., F. AS nr. 1512: „Sufăr de fibrilație atrială paroxistică”

Farm. primar Ion Bobaru – Farmacia „Faltis”, Brăila, În slujba brăilenilor și nu numai din 1897, Tel. 0239/61.59.31, 0749/04.26.61, e-mail: [email protected]

Ion Bobaru

Dintre toate bolile cardiovasculare, fibrilația atrială paroxistică are simptomele cele mai devastatoare pe care le percepe omul bolnav. Aceste simp­tome sunt: palpitații dezagreabile, disconfort toracic, vertij, amețeli și senzația de lipsă de aer. Ritmul inimii este intermitent, rapid și neregulat. Tratamentul alopat este de neînlocuit. Este riscant a se renunța în totalitate la medicația prescrisă de mediciul curant cardiolog. Trata­men­tele naturiste se pot folosi doar ca terapii comple­mentare, alături de medicația clasică.

În acest sens, vă recomand câteva plante de ma­ximă eficiență: Lăcră­mioarele, Păducelul, Talpa-gâștei și Saschiul.

* Lăcrămioarele (Con­vallaria majalis): Se folosesc părțile aeriene ale plantei (frun­ze, tulpini și flori), re­coltate înainte de înflorirea completă a florilor. Acţiunea principală a preparatelor ob­ținute din Lăcrămioare este aceea de tonic cardiac și de optimizare a ritmului cardiac, datorită glicozidului cardio­tonic convalarina. Sfârșitul lu­nii Aprilie și începutul lunii Mai este perioada optimă de recoltare a lăcrămioarelor.

Tinctura este singura for­mă farmaceutică obținută din Lăcrămioare, recomandată a fi folosită în bolile inimii. E bine ca tinctura de lăcră­mioa­re să fie preparată în labo­ratorul unei farmacii, iar înainte de a fi adminis­trată, este necesar să cereţi și sfatul medicului sau al farmacistului. (Farmacia Faltis prepară și are pe stoc tinctură de lăcrămioare.)

Se administrează câte 10 picături pe zi, 5 zile pe săptămână, cu 2 zile pauză, după care se reia tratamentul.

* Păducelul (Crataegus monogyna): În scopuri terapeutice, se pot folosi frunzele, florile, dar fructele sunt cele mai bogate în principii acti­ve, deci și cele mai indicate. Preparatele din Pă­du­cel reglează aritmiile din fibrilația atrială paro­xistică și tratează afecţiunile cardiace care apar pe fond nervos.

Pulbere: Se ia câte un vârf de cuţit de pulbere, de două ori pe zi, amestecată cu puțină miere sau suc de fructe.

Decoct: Se bea câte o ceaşcă de ceai, de două ori pe zi.

Tinctură: Se iau câte 30 de picături, de două ori pe zi.

Vin terapeutic: Se iau două linguri de vin pe zi – după masă.

* Talpa-gâștei (Leonurus cardiaca): Se fo­losesc părţile înflorite ale plantei, care au efect de regularizare asupra ritmului cardiac.

Infuzia: se beau câte două căni de ceai pe zi.

Tinctura: se iau câte 30 picături, de două ori pe zi, adăugate în puțină apă.

Vin: se administrează câte o lingură de vin, de două ori pe zi, după masă.

* Saschiul (Vinca minor): Se folosesc părţile aeriene ale plantei, care conţin substanțele răspun­zătoare de virtuţile terapeutice pentru com­baterea afecţiunilor aparatului cardio-vascular.

Infuzia: se beau câte două căni de ceai pe zi.

Tinctura: se iau câte 30 de picături, de două ori pe zi, adăugate în puțină apă.

Vin: se administrează o lingură de vin, de două ori pe zi, după masă.

Nota farmaciei:

Plantele medicinale menționate pot fi coman­date la Farmacia Faltis, atât sub formă de ceaiuri, cât și ca tinctură sau vin terapeutic. Ele se pot folosi fie separat, fie combinate.

Important: Farmacia Faltis prepară pentru fi­brilația atrială paroxistică un amestec de tinctu­ră de Lăcrămioare, Păducel, Talpa-gâștei și Sas­chiu. Produsele pot fi comandate la telefon sau prin e-mail. Sunt necesare: nume, prenume, adresă și nu­măr de telefon. Livrarea se face prin Fan Courier/ Poșta Română, cu plata ramburs la primirea cole­tului.

„Sufăr de ulcer duodenal cu nișă” (Răspuns pentru VLAD, F. AS nr. 1513)

Principalul simptom pentru ulcer duodenal este durerea. Ea este adesea localizată în epigastru (popular, „capul pieptului”). Durerea se manifestă ca o arsură, senzaţie de roadere sau de foame. Nișa apare atunci când ulcerul este tratat târziu sau insu­ficient.

În anul 1982, doi cerce­tă­tori australieni au descoperit cauza principală care de­clan­șează ulcerul, și anume infec­ţia cu bacteria Helico­bacter pylori. Pentru această desco­pe­rire, au luat în anul 2005 pre­miul Nobel pentru medi­cină.

Schema de tratament uni­versală pentru eradicarea a­ces­­tei bacterii (deci și a ulce­rului), este formată din două anti­biotice (metronidazol și clari­tromicină) și un inhibitor al pompei de protoni (omepra­zolul). Pe lângă această sche­mă clasică de tratament care trebuie prescrisă de medicii curanți, vă propun ca terapie complementară câteva soluții naturiste: Varza, Obligeana, Lemnul-dulce, Iedera, Sal­câ­mul, Gălbenelele. Ele se pot folosi singure sau în diverse combinații.

* Varza (Brasica oleraceea var. capitata) – pe lângă folosirea ei ca aliment, varza are și ca­lități terapeutice recunoscute încă din antichitate. Varza conține un principiu antiulceros, vitamina U, care calmează durerile date de ulcerul gastric și duodenal.

Se bea sucul proaspăt de Varză, câte 300 ml/zi, divizat în 3 reprize – dimineaţă, prânz şi seară.

* Obligeana – se folosesc rădăcinile (Rhi­zoma calami), care con­ţin azaronă, vi­ta­mina B1, calamol, ca­lamen şi săruri mine­rale.

Pulberea: se ad­mi­nistrează 1/2 lin­gu­riţă, de 3 ori pe zi.

Decoctul: se beau câte 3 căni de ceai pe zi.

Tinctura: se iau câte 30 de picături, de trei ori pe zi, adău­gate în­tr-o ceașcă de ceai.

Vinul: se adminis­trea­ză două linguri pe zi, după mesele principale.

* Lemnul-dulce – se folosesc rădăcinile (Ra­dix liquiritiae), unde principiile active sunt aci­dul gliciretic şi glicirizina.

Pulberea: se administrează 1/2 linguriţă, de trei ori pe zi.

Decoctul: se beau câte 3 căni de ceai    pe zi.

Tinctura: se iau câte 30 de picături, de trei ori pe zi, puse în apă.

Vinul: se administrează câte o lingură de vin, de două ori pe zi, după mesele principale.

* Salcâmul – se folosesc florile (Flores acaciae), bogate în robinină şi acaciină.

Infuzia: se beau câte 3 căni de ceai pe zi.

Tinctura: se iau câte 30 de picături, de trei ori pe zi, adăugate într-o ceașcă de ceai.

Vinul: se administrează câte două linguri pe zi, după masă.

* Iedera – materia primă pentru obţinerea de preparate farmaceutice sunt frunzele tinere (Fo­lium hedera helicis). Conține: saponozide, ruto­zid, acid clorogenic și cafeic, scopolină, derivați terpenici.

Infuzia: se beau câte 3 căni de ceai pe zi.

Tinctura: se iau câte 30 de picături, de trei ori pe zi, adăugate în puţină apă.

Vinul: se administrează câte două linguri pe zi, după masă.

* Gălbenelele – se utilizează florile (Flores calendulae), bogate în saponozide, carotinoide, flavonozide, mucilagii, tanin.

Infuzia: se beau câte 3 căni de ceai pe zi.

Tinctura: se iau câte 30 de picături, de trei ori pe zi, adăugate în puțină apă.

Vinul: se administrează câte o lingură de vin, de    trei ori pe zi, după masă.

O parte dintre plantele indicate le puteți procu­ra din farmacia noastră (Lemn-dulce, Iederă), iar pe altele le puteți procura din magazinele cu pro­duse naturiste (Obligeana).Varza o puteți cum­păra din piață.

(Dacă sunteți interesat de preparatele noastre, le puteți comanda la telefon sau prin e-mail.)

„Mă dor degetele de la picioare și le simt amorțite” (Răspuns pentru CORNEL G. – București, F. AS nr. 1507)

Cauzele care vă provoacă dureri și amorțeli ale degetelor de la labele picioarelor pot fi de natură neurologică sau din pricina unor boli inflamatorii (reumatism, gută). Dacă aceste amorțeli sunt de natură neurologică, tratamentele naturiste au o eficiență modestă. Medicația clasică recomandată de medici este cea mai indicată. Dacă simptomele pe care le descrieți sunt de natură inflamatorie, vă sfătuiesc să luați pe cale orală preparate din scoarță de Salcie și din rădăcină de Lemn-dulce: ceai, tinctură sau vin terapeutic.

Ceaiul – se beau câte 2 linguri pe zi; tinctura: se iau 30 de picături pe zi; vinul: se iau câte două linguri pe zi. Avem pe stoc asemenea preparate far­maceutice. Pentru o administrare mai comodă recomand capsulele gelatinoase cu pulbere din scoarță de Salcie și din rădăcină de Lemn-dulce, preparate de Farmacia Faltis. Preparatul se nu­meș­te Ar­trador.

Extern, se reco­mandă    fricționări locale cu o loțiune numită popular „Spirt de oase”. Poate fi procurat de la farmacia noastră. În alternanță cu „Spirtul de oase”, se pot face masaje cu Benzofenil forte – un unguent de asemenea preparat la Far­macia Faltis.

Amănunte despre aceste preparate găsiți în prospectul care însoțește coletul. Dacă sunteți in­te­resat de sfatul meu, puteți face comandă la tele­fon sau prin e-mail. Sunt necesare: nume, prenu­me, adresă, număr de telefon. Livrarea se face prin Fan Courier/ Poșta Română, cu plata ramburs la pri­mirea coletului.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian