Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

„Ce pot face în caz de ruptură de gingie?” (Răspuns pentru MARIANA – Rm. Sărat, F. AS nr. 1106)

Foto: Shutterstock

În primul rând, vă recomand să faceți zilnic, de trei-patru ori, gargară cu ceai de mușețel, găl­be­nele sau busuioc, alternativ. Puteți să și beți câte o gură.

* Beți 2-3 căni de ceai din fructe de pădure (conțin vitamina C) și timp de 10 zile pe lună luați vitamina C (de trei ori pe zi), vitamina A (3 capsule pe zi), vita­mina E (1 capsulă pe zi), calciu + mag­neziu (2 capsu­le pe zi), vitamina P (3 capsule pe zi), vi­ta­mi­nele B1, B6, B Complex (3 capsule pe zi). Trata­­men­tul se repetă timp de trei luni conse­cutiv. Să evitați mân­că­rurile prea fierbinți, băuturile reci, acidulate, iar mân­carea să fie mai mult lichidă. Din când în când, fa­ceți gargară cu apă + o linguriță cu sare. Tratamentul e obo­si­tor, de durată, dar re­zul­tatele vor fi pe măsură. Sănătate!

ADRIAN P. – București

„Sunt disperată! Sufăr de teniază” (Răspuns pentru MARI – Focșani, F. AS nr. 1312)

D-nă Mari, am două leacuri simple și eficiente anti-tenie.

* Legați o cârpă umezită cu picături de bitter suedez pe ombilic, care se ține mereu umedă.

* Vă recomand cu căldură semințele de do­vleac. Se consumă 4 porții de 80-100 g semințe de dovleac decojite și nesărate și, după o oră, se ia 1/2 lingură de ulei de ricin. Trata­men­tul se poate re­peta. Nu apar feno­mene secun­dare dăunătoare.

LAURA Z. – București

„Din cauza lipsei de calciu,    fac crize de spasmofilie” (Răspuns pentru LAVINIA – Bistrița, F. AS nr. 1406)

1. Procurați un ou de la țară de maximum 2 zile! Se spală și se șterge, apoi se pune într-un pa­har și se acoperă oul cu zeamă de lămâie. După 2-3 zile, lă­mâia dizolvă coaja oului (aveți grijă să-l scoateți înainte de a ajunge la învelișul albușului). Ce a rezultat se ia dimineața, pe stomacul gol, câte o lingu­riță. Dacă se poate, e bine să con­sumați și apă minerală bo­gată în magneziu. Efectul este evident chiar din primele zile. Vă doresc credință și sănătate și să vă fie de folos!

MĂDĂLINA P.

2. Pentru lipsă de calciu eu mănânc 2-3 gălbe­nușuri de ouă proaspete, de casă, frecate cu puțină miere de albine, pe săptămână.

De asemenea, spăl cojile de la ouăle de casă, le usuc și le macin mărunt. Le amestec cu miere de al­bine. Din acest amestec, mănânc dimineața câte o linguriță, înainte de micul dejun.

LETIȚIA – Târgu Mureș

„Sufăr de migrene groaznice, dar numai în weekend” (Răspuns pentru DANIELA – București, F. AS nr. 1477)

Întrucât am suferit ani de zile de dureri de cap fără a se depista cauza, mă simt obligată să dau și eu un sfat doamnei Daniela din București. În urmă cu mulți ani, am fost la tratament la Amara, iar medicul pe care l-am consultat m-a întrebat dacă nu am dureri foarte mari de cap (fără ca eu să-i fi spus ceva). Bineînțeles că am confirmat, iar dum­nealui mi-a spus că de vină este spondiloza cer­vicală. În consecință, mi s-au recomandat împache­tări cu nămol. De atunci au trecut ani buni și eu nu mai știu ce este o durere de cap (care până în acel an era coșmarul vieții mele).

În încheiere, urez revistei „Formula AS” succes și să vă bucurați de aceeași fidelitate a cititorilor pe care o aveți în prezent. Cu multă stimă și respect,

O cititoare – Brașov

„Caut o clinică pentru nevralgie de trigemen” (Răspuns pentru IONUȚ – jud. Dolj, F. AS nr. 1493)

Nevralgia trigemenului poate fi combătută cu sunătoare, dacă se beau zilnic 2-3 cești cu ceai și se freacă locul dureros cu ulei de sunătoare, timp mai îndelungat.

LAURA Z. – București

„La doar 8 ani, copilul meu are diabet insulino-dependent” (Răspuns pentru Mihaela – București, F. AS nr. 1514)

Sufăr și eu de diabet de tip I și ce vă scriu este din propria mea experiență. Pentru scăderea glice­miei se pot face:

* Ceaiuri din frunze de afin (se recoltează îna­inte de coacerea fructelor), urzici, dud, nuc (se re­coltează în iunie), salvie, fag, mur (se recoltează când sunt tinere).

* Decoct din rădăcini de brusture, cicoare, obligeană.

* Făina de soia este de 3-5 ori mai puțin bogată în hidrați de carbon decât făina de grâu, ceea ce face din ea un produs bine echilibrat. Laptele de soia li se recomandă copiilor diabetici. Se prepară din 150 g semințe îmbibate într-un litru de apă, se decantează partea limpede de la suprafață și se fil­trează, consumân­du-se în aceeași zi. Peste semințe se mai poate adău­ga încă o dată apă și se repetă cele de mai sus.

* Teci de fasole: se poate pre­para extract dublu din teci de fa­sole. 4 linguri de teci de fasole mă­runțite se lasă peste noapte la ma­cerat într-un litru de apă, apoi se fierbe până scade la jumătate. Se bea această cantitate în cursul unei zile, câte o înghițitură.

* Zilnic să se consume un mor­cov crud ras.

* Se consumă cât mai multă ceapă. Este insulină na­tu­rală, acțiunea ei este mai târ­zie asu­pra glicemiei decât ac­țiu­nea insulinei, dar mai dura­bilă.

* Varza: suc de varză, 1 sau 2 pahare pe zi.

* Păpădia: primăvara, cum apar primele frunze, apoi când înflorește. Se smulge păpădia cu floare cu tot. Se spală și nu­mai după aceea se rupe floa­rea, care se aruncă. Se con­su­mă frunzele și tulpina, au efect foarte bun. În fie­care zi se consumă 10-15 tulpini.

* Cure de vitaminele B1 și B6.

* Drojdia – se poate lua la fiecare masă ames­tecată în supă, iaurt, soteuri de legume etc. în doze de o linguriță pe zi la copii și una-două linguri la a­dulți și bătrâni. Are rol compensator al caren­țelor și este un catalizator în utilizarea glucidelor.

* Folosiți nuci, semințe din floarea-soarelui, su­san, germeni de grâu, orez nedecorticat și alte semințe.

După cum se vede, se poate echilibra diabetul în foarte multe feluri, dar subliniez că niciun trata­ment naturist nu exclude regimul alimentar strict și tratamentul medicamentos prescris de medic.

Contraindicate în diabet: sfeclă, pepene galben, banane, castane.

Îi doresc multă sănătate copilului dvs.!

BRIANA – Cluj-Napoca

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian