Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Cireșe și vișine

Foto: Shutterstock

La vreme de vară, în lupta noas­tră cu kilogramele e bine să ne aducem aminte de cireșe și vișine, fructe autohtone, sănătoase și proas­pete, cu prețuri care nu ne rup buzu­narul. Avantajul e dublu: gust minu­nat, nemodificat cu îngrășăminte, plus efect garantat de slăbit, fără să murim de foame. Iată, la alegere, câteva mo­dalități de a obține silueta dorită:

* Fructe proaspete – Două zile pe săptămână, mâncați un kilogram de cireșe sau vișine, reparti­zat    în mai mul­te porții.    Aveți voie în plus: ceai și ca­fea neîndulcite, apă (cel puțin 2 litri). În celelalte zile mân­cați cumpătat, fă­ră excese (o por­ție cât un pumn).

* Compot de vișine. Cei care nu suportă cruditățile să consume timp de 2 săptămâni câte o porție de    com­pot de vișine, de două ori pe zi. Re­du­ceți celelalte mese și excludeți pâi­nea, pastele, ali­mente cu zahăr, grase sau prea sărate.

* Suc de vișine – Beți de două ori pe zi, cu o oră înainte de masă, o ju­mă­tate pahar cu suc proaspăt de vi­șine, la care adăugați o jumătate de pahar cu apă minerală.

* Codițele cireșelor – prin efectul lor diuretic, sprijină slăbitul. Fierbeți    două mâini de codițe de cireșe, într-un litru și jumătate    de apă, timp de 5 mi­nute. Lăsați vasul acoperit    15 minute, apoi strecurați. Se beau 3 căni pe zi.

* Macerat – Lăsați la macerat    două mâini de codițe de cireșe mărun­țite, într-un litru de apă, timp de 12 ore. Se strecoară și se bea întreaga can­titate pe parcursul zilei.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian