
Reușita unei cure de slăbire depinde enorm de pregătirea anterioară a organismului. Nu se poate trece dintr-o dată la un regim sever. Organismul trebuie pregătit treptat. O problemă deloc de neglijat este eliminarea toxinelor, purificarea corpului prin diferite moduri:
* transpirație prin efort (mers, gimnastică, treburi gospodărești…)
* dușuri zilnice (deschid porii și ajută la eliminarea toxinelor)
* curățarea tuturor „portițelor” pe unde se elimină deșeurile (cavitatea bucală, nări, urechi, ochi)
* evitarea constipației
* reducerea, pentru început treptat, a cantității de hrană, mai ales grăsimi, dulciuri, pâine.
O rețetă care dă rezultate bune este următoarea: se ia de trei ori pe zi, înainte de masă, câte o linguriță cu boabe de muștar, cu apă. În stomac, boabele se umflă și formează un mucilagiu care antrenează toate reziduurile de pe intestine, ajutând și la scăderea colesterolului. Acest mod de viață se păstrează în continuare.
Regimul alimentar propriu-zis constă în cantități mici de hrană, luate din două în două ore. Alimentele trebuie pregătite din timp pentru a nu fi tentați să ne aruncăm asupra a ce găsim prin frigider. Regimul este variat, se slăbește mai lent, dar eficient:
* ora 7: un fruct
* ora 9: un ou fiert
* ora 11: 10-15 măsline
* ora 13: o bucată carne slabă
* ora 15: un fruct, 25 stafide
* ora 17: un iaurt
* ora 19: brânză de vaci
* ora 21: un ceai de plante.
În zilele de post se pot mânca la ora 13 o mâncare caldă, o supă de zarzavat, orez cu ciuperci, paste făinoase. Nu se renunță total la sare și zahăr.
Cu multă răbdare, rezultatele vor apărea și vor fi spectaculoase. Mult succes!
MARIA D. – București