
* Scorţişoară cu miere: o cană de apă clocotită se toarnă peste o linguriţă de scorţişoară pulbere. Se acoperă şi se lasă jumătate de oră. Se strecoară, se adaugă o linguriță de miere şi se bea în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, cu o jumătate de oră înainte de micul dejun.
* Oțet de mere: Este important să selectați produsul potrivit – evitați oțetul de mere industrial și preferați-l pe cel obținut în gospodărie. (Se găsește la piață.) Într-un pahar cu apă se pun 2 linguri de oţet de mere şi se bea de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea meselor principale.
* Ceai verde: băut cald, după masă, contracarează efectele meselor prea îmbelșugate, acționând direct asupra metabolismului şi a depozitelor de grăsime, pe care le topește. Totodată oferă claritate minții.
Ceaiul verde se prepară astfel: se pune apă pe foc, când dă în clocot, se trage deoparte, se lasă 3-4 minute, apoi se toarnă peste o linguriţă de frunze de ceai verde. Se lasă la infuzat 3-5 minute, se strecoară. Se bea câte o cană, de 3 ori pe zi, întotdeauna proaspăt preparat.
* Apă cu lămâie: începeți ziua prin a bea un pahar mare de apă, amestecat cu sucul de la o lămâie. Acidul citric care se găseşte în cantitate mare în lămâi stimulează digestia şi este puternic detoxifiant. Astfel metabolismul este accelerat, iar nivelul de zahăr din sânge rămâne constant. De asemenea, sucul de lămâie este una dintre sursele alimentare cele mai bogate în vitamina C, care nu doar că întăreşte sistemul imunitar, dar ajută şi la pierderea kilogramelor în plus.