Conopida conține un compus numit sulforafan. Acesta stimulează producerea enzimelor necesare pentru menținerea sănătății organismului. Conopida conține o cantitate considerabilă de potasiu, fibre și multe vitamine și minerale importante. Este săracă în calorii, fiind bună pentru o dietă de slăbit, găsindu-se din abundență în piețe și la prețuri rezonabile. Cum procedăm: se spală conopida, se desface în buchețele și se fierbe puțin în aburi, de preferat să rămână un pic crocantă. Astfel conține mai multe substanțe vitale și-și păstrează gustul (decât fiartă până se face terci). Se consumă în trei variante, astfel:
1. După fierbere, se așează câteva buchețele în farfurie și se rade pe ele puțină brânză uscată.
2. Se așează-n farfurie câteva buchețele când încă mai sunt calde și se toarnă peste ele un sos făcut din iaurt (cu 0% grăsimi sau 0,1% grăsime) și sos de soia în care ați pus și pătrunjel verde sau mărar cât mai mult. Aceste verdețuri proaspete conțin multe vitamine și-i dau și un gust bun (nu se pune sare).
3. Varianta cu numărul trei este să stropim din belșug conopida fiartă când este caldă cu suc de lămâie și ulei de măsline extravirgin. Adăugăm și pătrunjel și mărar verde, pentru o aromă deosebită. De preferat, se mănâncă de 5-6 ori pe zi, în cantități mici, în locul celor trei mese consistente.
Atenție, se mănâncă încet, se mestecă mult și bine. Mâncarea se digeră mai ușor, te saturi mai repede cu o cantitate de mâncare mai mică. Se beau 2-3 litri de lichid pe zi – apă plată sau ceai – și se face multă mișcare. După o săptămână cu această dietă consumați pâine integrală, legume fierte sau înăbușite cu puțin ulei, apoi repetați dieta cu conopidă dacă doriți să scăpați de mai multe kilograme. Într-o săptămână se pierd 2-2,5 kg.
Mult succes!
MARIA G. – București