Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Dieta cu conopidă

Foto: Shutterstock

Conopida con­ține un compus numit sulforafan. A­cesta sti­mulează producerea enzimelor ne­cesare pentru menținerea sănătății or­ganismului. Conopida conține o can­titate considerabilă de pota­siu, fibre și multe vitamine și minerale impor­tante. Es­te săracă în calorii, fiind bună pentru o dietă de slăbit, găsin­du-se din abun­dență în piețe și la prețuri rezonabile. Cum pro­cedăm: se spală conopida, se des­face în bu­chețele și se fierbe puțin în aburi, de preferat să rămâ­nă un pic cro­cantă. Ast­fel conține mai multe substan­țe vitale și-și păs­trează gustul (de­cât fiartă până se face terci). Se con­sumă în trei va­riante, astfel:

1. După fierbere, se așează câteva bu­chețele în farfurie și se rade pe ele puțină brânză uscată.

2. Se așează-n farfurie câteva bu­che­țele când încă mai sunt calde și se toar­nă peste ele un sos făcut din iaurt (cu 0% grăsimi sau 0,1% grăsime) și sos de soia în care ați pus și pătrunjel verde sau mărar cât mai mult. Aceste verdețuri proaspete conțin multe vita­mine și-i dau și un gust bun (nu se pune sare).

3. Varianta cu numărul trei este să stropim din belșug conopida fiartă când este caldă cu suc de lămâie și ulei de măsline extravir­gin. Adăugăm și pă­trun­jel și mărar verde, pentru o aromă deo­sebită. De pre­ferat, se mănâncă de 5-6 ori pe zi, în cantități mici, în locul celor trei mese consis­tente.

Atenție, se mănâncă încet, se mestecă mult și bine. Mân­carea se di­geră mai ușor, te sa­turi mai repede cu o cantita­te de mân­care mai mică. Se beau 2-3 litri de lichid pe zi – apă pla­tă sau ceai – și se face mul­tă miș­care. După o săptămână cu aceas­tă dietă consumați pâine integra­lă, le­gu­me fierte sau înăbușite cu puțin ulei, apoi repetați dieta cu conopidă da­că do­riți să scăpați de mai multe kilo­grame. Într-o săptămână se pierd 2-2,5 kg.

Mult succes!

MARIA G. – București

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian