
Andivele sunt legume sărace în calorii, dar bogate în fibre și apă, o combinație câștigătoare pentru pierderea în greutate. Puţine plante au efect atât de puternic de stimulare a proceselor de eliminare şi detoxifiere ca andivele. Ele activează metabolismul, iar depozitele de grăsime sunt rapid dizolvate.
Curele cu andive trebuie ţinute minimum 3 săptămâni, timp în care se exclud consumul de făinoase, dulciuri şi grăsimi, precum şi alimentele prea sărate. Se consumă sub formă de salată sau suc.
Suc de andive
Se bea câte o jumătate de pahar de suc de andive de două ori pe zi, înainte de mese.
Salată de andive
Ingrediente: două andive, două linguri suc de lămâie proaspăt, o jumătate de linguriţă ulei de măsline.
Andivele se taie pe lung, apoi felii. Se adaugă sucul de lămâie amestecat cu untdelemnul. Se consumă înainte de mese câte o porție, de două ori pe zi.
Salată de andive cu mere și morcovi
Ingrediente: două andive, două mere, un morcov, două linguri suc de lămâie proaspăt stors, o jumătate de linguriţă ulei de măsline, piper.
Andivele se taie pe lung, apoi transversal. Merele se decojesc, se îndepărtează cotorul, se taie bucăți mici. Morcovul se dă pe răzătoare. Se amestecă toate legumele, se adaugă sucul de lămâie, untdelemnul și piperul. Sarea trebuie evitată în dietele de slăbit. Se consumă în fiecare zi, în locul mesei de seară.