Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Coajă de mandarine

Ceaiul de coajă de mandarină face parte din remediile asia­tice tradiționale împotriva obezității. Este deosebit de eficient pentru cei care suferă din cauza kilogramelor în plus, dar mai ales pentru cei care au înregistrat o creștere bruscă a greu­tății. Coaja de mandarină este bogată în substanțe ce ajută metabolismul să crească.

Spălați bine mandarinele și în­depărtați coaja, având grijă să rămână partea albă pe ea. Se usucă la aer. Coaja va ră­mâne utilizabilă timp de mai multe luni, dacă se va păstra într-un reci­pient etanș, într-un loc răcoros și în­tunecat. Se poate găsi coajă de man­darină gata uscată în magazinele cu produse tradiționale asiatice.

Pregătirea ceaiului

Se pun 20 de grame de coji uscate și rupte de mandarine în 500 ml de apă care clocotește. Se stinge focul și se pune capac pe vas. Se lasă la infu­zat o oră, apoi se strecoară. Rezul­tă un ceai aromat și parfu­mat, cu mare putere terapeutică. Se beau 2 – 3 căni de ceai cald pe zi. De asemenea, pu­teți adău­ga coajă de mandarină uscată în ceai negru fierbinte sau în lapte fier­binte.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian