Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Medicină populară

– Până în urmă cu un secol, în România, medicina oficială a fost dublată de medicina populară a satelor și orașelor. Fără rețete, dar bazată pe o experiență uriașă, ea rezolva tot ce nu trebuia internat în spital. Pierdute și disprețuite, în loc să fie adunate în tra­tate, așa cum s-a întâmplat în țările Orientului, ele sunt comori nepre­țuite de sănătate, pentru suferințele vieții de zi cu zi. Ieftine, aflate la înde­mână, n-au niciun fel de efect secundar –

Răceală și gripă cu tuse

* Bicarbonat

– Se unge o bucată de pânză cu miere, se pre­sară cu bicarbonat de sodiu și făină de muștar și se aplică pe piept. Compresa rămâne fixată și peste noapte.

– Se înțeapă cu acul o hârtie, pe toată supra­fața ei, se unge cu untură de porc, se presară cu bicarbonat și se aplică pe pieptul bolnavului. Se lasă 4-5 ore.

* Mămăligă caldă – Se consumă câte o lingură de mămăligă caldă (nu fierbinte), de 3-4 ori pe zi.

* Usturoi – Se sfărâmă cățeii de la două căpățâni de usturoi și se opăresc cu 1 litru de apă clocotită. Se lasă la macerat 24 de ore. Se ia câte 1 linguriță, din trei în trei ore.

Hipertensiune arterială

* Scorțișoară – Timp de 30 de zile, se bea dimineața, pe stomacul gol, 1 linguriță de scorți­șoară dizolvată într-o cană de lapte bătut.

* Cimbru – Se strivesc în mojar două rămu­rele de Cimbru și se mixează cu două linguri de miere. Se ia de 3 ori pe zi, la două ore după mesele principale.

Colici

* Vin cu nuci – 7-8 nuci vechi de un an se în­fierbântă bine într-o tigaie. Se pun într-un pahar de vin. După ce s-au răcit, se strecoară și se bea vinul.

Dureri cervicale

* Eșarfă de mătase – Durerile care afec­tează ceafa (zona cervicală) sau gâtul înțepenit pot fi ameliorate dacă aplicați local o eșarfă de lână sau mătase, încălzită pe calorifer sau cu un uscător de păr.

* Sâmburi de cireșe – Pregătiți un săculeț de pânză pe care îl umpleți cu sâmburi de cireșe, îl încălziți pe calorifer sau altă sursă de caldură și apoi îl aplicați pe zona afectată.

Dureri în gât

* Apă sărată – Când durerea este la început, amestecați o lingură cu sare cu un pahar cu apă cal­dă. Faceți gargară cu acest amestec, care ar tre­bui să reducă imediat durerea în gât.

Dureri de stomac

* Miere de Salcâm – Se iau două linguri pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mesele prin­ci­pale.

* Comprese – După mesele principale se aplică pe abdomen comprese calde.

* Cartofi – Dimineața, pe nemâncate, se beau 50 ml suc de cartofi cruzi.

Dureri de cap

* Vin și Soc – Într-o cană de vin se pun trei linguri de flori de Soc. Se lasă 15 minute, apoi se aplică pe frunte, sub formă de compresă.

* Vin și Mușcată – 5 frunze de Mușcată se fierb 3 minute în 250 ml vin alb. După răcire, se bea de trei ori pe zi câte un păhărel.

* Cartofi cu piper – Se taie cartofi cruzi felii, se presară cu piper și se aplică pe frunte și tâmple. Durerea de cap trece în scurt timp.

Bronșită

* Sirop de ceapă – Tă­iați o ceapă în bu­căți mici, pes­te care a­dăugați 150 g zahăr. Lă­sați să stea 5 ore, apoi stoar­ceți preparatul prin­tr-un tifon. Din si­ropul colectat se ia câte o linguriță pe oră.

* Miere și țuică – Se amestecă 200 g mie­re cu 100 g susan, 100 g zahăr candel, 50 ml țuică și 30 g făină de muș­tar. Se amestecă bine și se ia de trei ori pe zi câte o linguriță, cu 30 minute înainte de masă.

* Hrean – Dați pe răză­toare o bucată de hrean, apoi aduceți aproape de nas și inhalați adânc de câteva ori aroma hreanului. Repetați de mai multe ori pe zi.

Constipație

* Lapte bătut – O me­todă veche de a activa in­testinul este să beți câte o cană cu lapte bătut (la tem­peratura camerei), una di­mi­neața, a doua cană, seara.

* Apă caldă cu mie­re – Dimineața, pe stoma­cul gol, beți un pahar cu apă caldă în care ați adăugat o linguriță de miere.

* Fructe uscate – Pu­neți la înmuiat de cu sea­ra câteva prune uscate, curma­le sau smo­chine, într-o cană cu apă la tem­pera­tura camerei. Dimineața, pe stomacul gol, mâncați fructele și beți apa în care au fost înmuiate.

Balonare

* Chimen și fenicul – Adău­gați la o cană de apă clocotită o linguriță de semințe de chimen și o linguriță de fructe de fenicul zdrobite, lăsați la infuzat 20 de mi­nute, apoi strecurați. Se bea câte o cană de 2 ori pe zi, după mese.

Dureri reumatice

* Comprese cu decoct de frun­ze de Nuc – Într-un litru de apă se pun două mâini de frunze de Nuc, care se fierb 20 de minute. Decoctul obținut se lasă la răcit, apoi se strecoară. Se fac comprese înmuiate în decoctul de frunze de Nuc, care se aplică pe zonele afectate. După 2-3 aplicări, reumatismul dă înapoi.

* Miere și scorțișoară – Luați două linguri de miere și amestecați-o cu o lingură de pulbere de scorțișoară. Apoi aplicați amestecul cu masaj ușor pe zona afectată de reumatism, lăsând să acțio­neze o oră.

* Bicarbonat de sodiu – Se dizolvă 4 pachete de bicarbonat în 5 litri de apă, care se încălzește până la limita suportabilă. Se fac băi de picioare, seară de seară, vreme de o lună. După uscare, se încalță ciorapi de lână.

Picioare umflate și obosite

* Bicarbonat și sare – Pentru a ușura picioa­rele umflate, un leac ușor și ieftin este baia de picioare, adăugând câteva linguri de bicarbonat de sodiu și o mână de sare în apa fierbinte.

Răni sau arsuri ușoare

* Albuș și ulei de măsline – Bateți un al­buș de ou și adăugați o linguriță de ulei de măs­line. Aplicați acest amestec pe zona afectată și așteptați să se usuce. Repetați aceste aplicații de mai multe ori. Acest tratament ameliorează sau vindecă zona afectată fără urme.

* Cataplasmă cu morcovi rași – Mor­covii proaspeți dați pe răzătoarea fină, aplicați pe zona afectată sub formă de cataplasmă, grăbesc vindecarea.

Vânătăi

* Gheață – Răciți zona afectată cât mai re­pede cu o pungă cu gheață sau comprese reci timp de aproximativ 15 minute. Frigul provoacă con­trac­tarea vaselor de sânge, ceea ce reduce umflarea.

* Carne crudă    – Puneți o bucată de carne crudă proaspătă pe vânătaie, pentru a accelera resorbția acesteia.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian