Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Ceaiul Pu-er

Foto: Shutterstock

În medicina străveche chineză se află la loc de cinste, pentru be­ne­ficiile sale asupra sănătăţii. Unul dintre acestea este și combaterea obezității. Conţine ingrediente care accelerează metabolismul, împie­dică formarea ţesuturilor grase şi atacă depozitele de grăsime deja formate care, cu timpul, se dizolvă.

Frunzele de ceai Pu-er sunt pregătite printr-un pro­ces de oxidare și fermentare îndelungată – timp de câţiva ani. Ceaiul este negru sau maro, cu aromă puternică, și se comercializează sub di­verse forme: frunze, cuburi, pira­mide ori pliculeţe. Ceaiul Pu-er poate fi găsit în magazine cu produse asia­tice, magazine naturiste sau farmacii.

Mod de preparare și utilizare:

Pentru o cană de ceai sunt nece­sare o linguriţă sau două de Pu-er, care se umezesc îna­inte de folosire cu apă caldă. Apoi, peste plantă se toarnă o cană de apă clocotită şi se lasă la infuzat 4-5 minute. Începeţi ziua cu o cană de ceai. Se beau până la 3 căni de ceai Pu-er pe zi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian