Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Răspuns pentru LAURENȚIU – București, F. AS nr. 1562: „Fac întruna crize de aritmie cardiacă”

Dr. MIRCEA PEIA – specialist medicină complementară și reflexoterapie – Timișoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24, e-mail: [email protected]

Pentru persoanele care au o inimă sănătoasă, arit­miile cardiace ocazionale sunt ra­reori motiv de îngrijorare și majo­ritatea lor nu necesită tratament me­di­cal. Totuși, dacă aceste aritmii de­vin deranjante, rezolvarea problemei se poate realiza prin limitarea sau evitarea cauzei care a determinat apariția lor. Unele persoane se nasc cu un scurtcircuit la nivelul inimii, care poate deveni manifest după mai mulți ani, chiar dacă inima este perfect normală. Mulți factori pot afecta activitatea electrică a inimii și sistemul de conducere, determinând apariția aritmiilor car­diace. Afectarea arterelor coronare, hipertensiunea arterială și insuficiențele valvulare pot slăbi mio­car­dul, compromițând funcția de pompă sanguină a acestuia. O aritmie se poate produce și după un infarct, din cauza cicatricei care se formează și care tulbură circulația impulsului elec­tric de-a lungul inimii (nodul si­nu­sal atrio-ventricular). În același timp, și alte probleme de sănătate nespecifice, legate de inimă, pot cauza aritmii. Acestea pot include o glandă tiroidă hiperactivă sau un dezechilibru sanguin. Nu în ultimul rând, anumite medica­men­te considerate utile în trata­mentul afecțiunilor cardiace pot produce aritmii, ca efect secun­dar. Trebuie cunoscut faptul că, în urma unor emoții puternice, efor­turi, pe fondul unor tulburări di­gestive sau al abuzului de exci­tanți (cafea, cola, tutun, alcool), cât și la persoanele cu diverse probleme cardiace, cum ar fi car­diopatia ischemică, stenoza mi­trală sau antece­den­tele de infarct miocardic, arit­miile se pot manifesta. Palpitațiile, amețelile, dure­rile precordiale, senzația de oprire a inimii repre­zintă un factor important de risc, mai ales pentru persoanele care au trecut de vârsta de 40 de ani. Așa cum spuneam, unele arit­mii nu necesită tratament, dar dacă un anume tip de aritmie poate fi un factor de risc pentru apariția altor aritmii mai severe, tratamentul este necesar. Pentru a trata aritmiile, sunt utilizate mai multe ti­puri de medicamente anti­aritmice (digitalice, blo­canții canalelor de calciu, beta-blocantele, adeno­zina, anticoagulantele etc.), care se administrează de obicei în fiecare zi, pentru tot restul vieții.

Medicina naturistă utilizează diferite remedii pentru tratamentul aritmiilor, dintre care Păducelul (Polygemma cardio) se dovedește ideal în toate tulburările de ritm cardiac. Însă pentru ca efectul terapeutic să fie mai complex, ar fi bine ca Pădu­ce­lul să se administreze cu alte plante, cum ar fi Valeriana, Talpa-gâștei, Ungurașul, Levănțica și extractul de Trifoi roșu (digitalic), recunoscute pen­tru proprietățile lor antiaritmice. Din acest motiv, vă propun spre utilizare câteva remedii complexe, indicate în managementul tulburărilor de ritm cardiac:

* Calmogen (produs cu efect superior Disto­nocalmului, și care conține în plus derivați dehi­drogenați din corn de Secară).

* Hidroxizina deține proprietăți tranchilizante, anticolinergice și antiaritmice.

* Ritmo-stabil – preparat indicat în stabilizarea ritmului cardiac, antispasmodic, reglator al tensiu­nii arteriale, vasodilatator, ușor sedativ și anxiolitic.

* Cardiozyme – produs compus din coenzima Q10 și Resveratrol, indicat în afecțiuni cardio-vasculare, hipertensiune arterială, insuficiență car­dia­că, aritmii, cardiopatie ischemică, aterosclero­ză etc.

Din această schemă terapeutică nu poate lipsi Magneziul, indispensabil în tratamentul aritmiilor cardiace, dar și pentru proprietățile sale anxiolitice și antihipertensive.

Ar mai fi și alte remedii complexe, cum sunt L-Ornitina, 500 mg, L-Carnosina 500 mg, Potasium 99 mg, Pterostibene 50 mg, Pycnogenol 50 mg și L-Citrulina.

Se prea poate să aveți unele nelămuriri mai ales în ceea ce privește administrarea remediilor enume­rate. În acest caz, mă puteți contacta telefonic.

Să auzim numai de bine!

Dr. LUCICA SIMA – Cabinetul de Medicină Complementară Imunyze, Bucureşti, tel.: 0722.851.277, 031.421.09.23, e-mail: [email protected]    www.imunyze.me

„De ani de zile am o eczemă în tălpi și în palme” (Răspuns pentru MARIANA, F. AS nr. 1561)

Stimată doamnă, tratamentul eczemelor se efec­tuează în funcție de etiologia bolii și poate cuprin­de topice non steroide sau cortizonice, pentru dimi­nua­rea pruritului și inflamației, și preparate corti­zonice sistemice, cu administrare pe termen scurt.

O alternativă naturală la tratamentele clasice de tip medicamentos a acestei afecţiuni este gama de produse naturale „Imunyze”.

Proteinele imunologic active „Imunyze” în ast­fel de patologii asigură imuniza­rea pasivă a orga­nismului şi au efect de modulare a funcțiilor sis­temului imunitar.

Pentru recomandarea unui pro­tocol adecvat, contactaţi medicii terapeuţi din cadrul „Cabinetului de Medicină Complementară I­mu­­nyze”. Multă sănătate!

„Sufăr de tiroidită autoimună și am slăbit mult” (Răspuns pentru SILVIA T. – Vaslui, F. AS nr. 1562)

Stimată doamnă, tiroidita auto­imună este o afecțiune cronică în care organismul produce anticorpi specifici, ce sunt îndreptați împo­triva unor structuri din propria glandă tiroidă, producând astfel infla­mația acesteia. În anumite cazuri, hipotiroidismul este un stadiu trecător, însă de cele mai multe ori, pacienții au nevoie de un tratament pe termen lung cu hormoni.

O alternativă naturală la medicația clasică o re­prezintă gama de produse Imunyze, suplimente ali­mentare ce au la bază IgY de tip aviar. Proteinele imu­nologic active din gama Imunyze asigură în ast­fel de patologii imunizarea pasivă a organismului și au efect de modulare a funcțiilor sistemului imu­nitar.

Pentru recomandarea unui protocol adecvat, contactați medicii terapeuți din cadrul „Cabinetului de Medicină Complementară Imunyze”.

Multă sănătate!

„Am osteofite la coloana dorsală” (Răspuns pentru LUCREȚIA – Iași, F. AS nr. 1562)

Stimată doamnă, osteofitele la ni­velul coloanei vertebrale sunt cu­noscute și sub denumirea de „cio­curi pe coloană”. Acestea sunt excrescen­țe osoase, care se formează în jurul articulațiilor vertebrale și pot fi loca­lizate în orice zonă a coloanei verte­brale, incluzând gâtul, toracele și zona lombară. Gama de produse Imu­nyze reprezintă o alternativă naturală la trata­mentele clasice de tip medicamentos. Aces­te pro­duse au la bază Imunoglobulina Y de tip aviar și dețin proprietăți imunomodulatorii, antiinfla­matorii și antimicrobiene. În cazul afecțiunii de care sufe­riți, este recomandat în primul rând produ­sul Imu­nyze Complete, acesta fiind un antiin­flamator natu­ral, cu eficiență deosebită în cazul afecțiunii dvs. Pentru recomandarea unui protocol adecvat, con­tac­tați medicii terapeuți din cadrul „Cabinetului de Medicină Complementară Imu­nyze”. Sănătate!

Farm. Carmen Ponoran – Asociația Română de Gemoterapie și Homeopatie, e-mail: [email protected] www.gemoterapie.ro

„Sufăr de pangastrită cronică de reflux bilo-gastric” (Răspuns pentru T. DUMITRA – Timișoara, F. AS nr. 1561)

Carmen Ponoran

Doamnă Dumitra, așa cum ne relatați, dezechi­librele de la nivel biliar și apoi gastro-duodenal și he­patic au progresat în timp îndelungat, ajungând la actualul diag­nos­tic, cu simptome greu de ținut sub control. Pan­gas­trita este o inflamație extinsă la nivelul întregii mucoase a stomacului, inflamație care, în cazul dvs., este cronică, fiind întreținută de refluxul biliar la nivel gastric. Faptul că vezica bi­liară a fost extir­pată a dus la acest reflux al bilei în stomac și duo­den, cu apariția ulcerului duodenal de care ați fost apoi operată, în anul 2002, și cu ero­ziu­nea mucoasei stomacului și diag­nos­ticul actual de pangastrită cronică, iar la nivel hepatic s-a constatat, așa cum men­ționați, prezența unor le­zi­uni chis­tice și hemangioame. În pri­mul rând, trebuie să aveți în vedere o die­tă ali­men­tară de cruțare, în porții mici, iar alimentele să nu fie prea cal­de sau prea reci. Sunt interzise băuturile carbo­ga­zoase, al­coolul, alimentele grase, prăjite, afumate, murate. Vă reco­mand să apelați la un medic nutri­ționist, care să vă ajute să alegeți alimentele și aso­cierile potrivite, precum și cantitățile suportabile de stomacul dvs. Gemoterapia și homeopatia pot fi opțiuni blânde pentru un tratament de întreținere, care să reducă manifestările neplăcute și să susțină refacerea mu­coa­sei gastrice. În Timișoara, puteți găsi mai mulți medici cu aceste specializări: dr. Oana Socoliuc (medic homeopat și gemoterapeut), dr. Gheorghe Jurj (medic homeopat) sunt doar doi dintre ei. Ape­lați cu încredere la ajutorul lor și țineți cont de fap­tul că rezultatele se obțin în timp și sunt necesare răbdare și perseverență. Numai bine!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian