Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Siluetă cu fructe de vară

– La vreme de vară, în lupta cu kilogramele, e bine să ne aducem aminte că fructele, pe lângă gustul lor minunat, au și darul de a subția talia. Nu toate! Și nu consumate oricum! Fructoza pe care o conțin e la fel de ticăloasă ca zahărul! Înarmați cu sfaturile care urmează, veți reuși –

CIREȘE ȘI VIȘINE

– Țin de foame și elimină apa în exces –

Zile de cireșe

Foto: Shutterstock – 4

Două-trei zile pe săptămână, consumați doar un kilogram și jumătate de cireșe sau vișine pe zi. Îm­părțiți fructele în 5-6 porții și mâncați-le pe tot parcursul zilei. Cireșele de culoare închisă sunt mai ușor digerabile. În afară de fructe, puteți consuma doar lichide: ceai și cafea neîndulcite, ceaiuri de plante, apă plată. În celelalte zile ale săptămânii, mâncați cumpătat, fără excese.

O masă cu cireșe

În sezonul cireșelor și vișinelor, înlocuiți o masă pe zi, cea de prânz, cu o porție de cireșe sau vi­șine. Masa de seară trebuie să fie „la jumătate”, și fără pâine sau paste.

Cireșe între mese

Timp de două săptămâni, consu­mați câte o porție de cireșe sau vișine de 2 ori pe zi. La celelalte mese, mân­cați proteine „pure”: ouă fierte, carne slabă la gră­tar, pește fript, fără niciun fel de adaos!

Ceai de cireșe

Puneți într-o cană două linguri de cireșe sau vi­șine proaspete, fără sâmburi, mărunțite, și o lin­gu­ri­ță de ceai negru. Turnați peste ele apă clo­cotită pâ­nă se umple cana, lăsați la infuzat 15 mi­nute, apoi stre­cu­rați. Se bea câte o cană de trei ori pe zi, între mese.

Suc de cireșe sau vișine

Beți de două ori pe zi, cu o oră înainte de masă, o jumătate de pahar cu suc proaspăt de cireșe sau vișine, la care adăugați o jumătate de pahar de apă minerală.

Infuzie de cozi de cireșe

Codițele cireșelor au efect diuretic, care favo­rizează scăderea în greutate. Fier­beți două mâini de cozi de cire­șe, într-un litru și jumătate de apă, timp de 5 minute. Lăsați la infuzat 15 mi­nu­te, apoi strecurați. Se beau 3 căni de ceai pe zi.

Macerat de cozi de cireșe

Lăsați la macerat 2 mâini de codițe de cireșe mărunțite într-un litru apă timp de 12 ore. Se strecoară și se bea lichidul pe parcursul zilei.

PIERSICI ȘI CAISE

Zile de piersici și caise

Două-trei zile pe săptămână consumați doar piersici sau caise, în cantitate de un kilogram. Este obligatoriu să beți și 1,5-2 litri de apă plată și aveți voie una sau două felii de pâine integrală pe zi.

Masă de piersici sau caise

În fiecare zi, la masa de prânz sau de seară, mâncați doar o porție de piersici sau caise. În rest, mâncați normal, dar evitând zahărul, făinoasele și grăsimile. Dieta se ține 3 săptămâni.

Compot de piersici

Înlocuiți masa de seară cu o porție de compot de piersici. Pentru aceasta, alegeți 3-4 pier­sici mari, pe care le spălați, le scoateți sâmburii și le tăiați felii sau cubulețe. Separat, pu­neți un litru de apă pe foc și când fiebe, adăugați piersicile tăiate. Când s-au înmuiat, luați compotul de pe foc și acoperiți vasul cu capac. Nu se pune za­hăr. Se poa­te păstra la frigider maximum două zile. Timp de două săptămâni, înlocuiți masa de seară cu una sau două porții din acest compot.

Dieta de 5 zile cu caise

Cu ajutorul acestei diete slăbiți ușor și frumos, fără a simți oboseală sau amețeli.

Mic dejun: 3 caise, o felie de pâine integrală, un ou fiert, o ceașcă de cafea sau ceai fără zahăr.

Prânz: 3 caise, un sandviș cu piept de pui la grătar sau cu șuncă, salată din roșii și ardei.

Gustare: 3 caise, 3 linguri de orez fiert.

Cină: 3 caise, 100 g brânză de vaci (conținut mediu de grăsimi).

PEPENE GALBEN ȘI VERDE

– Elimină apa și celulita –

Consumați doar pepeni proaspeți, bine copți, fără zahăr sau alte adaosuri alimentare.

Zile de pepene

Două zile pe săptămână se mănâncă doar pepe­ne verde sau galben, în cantitatea dorită. Sunt per­mise, în plus, două felii de pâine integrală, ceai, cafea fără zahăr. Se reco­mandă să beți 2-2,5 litri de apă.

Pepene în fiecare zi

Consumați zilnic până la un kilogram de pe­pene, repartizat în 2-3 porții, între mese. În această cură care durează 14 zile, luați mese­le obișnuite, dar reduse la jumătate. Evitați pastele, grăsimea, dulciurile. Va fi foarte ușor, pentru că pepenele „umple” și satură.

O masă cu pepene

Urmați o cură cu pepeni timp de trei săp­tă­mâni, în care una dintre mese – de preferat masa de seară – să conțină numai pepene, în canti­tatea dorită.

Suc de pepene

Beți dimineața și la prânz, cu o jumătate de oră înainte de masă, câte un pahar cu suc de pe­pene (verde sau galben), obținut cu ajutorul stor­căto­ru­lui.

Dieta de 5 zile cu pepene

Mic dejun: o felie de pepene verde sau gal­ben, 100 g brânză de vaci degresată, 3 biscuiți din făină integrală sau o felie de pâine integrală, o ceașcă de cafea sau ceai fără zahăr.

Gustare: o felie de pepene verde sau galben și o banană.

Prânz: 200 g carne slabă fiartă sau la grătar, alături de fasole verde și cartofi fierți.

Gustare: 2 felii de pepene verde sau galben.

Cină: 300 ml iaurt, 2 linguri fulgi de ovăz.

ZMEURĂ

– Campioană mondială în lupta contra obezității –

Zile de zmeură

Se recomandă ca una sau două zile pe săptă­mână să consumați un kilogram și jumătate de zmeură proaspătă pe zi, împărțită în 3-4 porții, fără zahăr sau alte adaosuri. Singurele alimente îngăduite sunt ceaiul și cafeaua fără za­hăr și apa plată. Slăbiți până la două kilograme pe săptă­mână, pe care nu le mai puneți la loc dacă aveți grijă să evitați excesele alimentare.

Zmeură înainte de mese

Consumați câte 100 grame de zmeură, de două ori pe zi, înainte de mese, cu o jumătate de oră.

Iaurt cu zmeură

Iaurtul cu zmeură este ideal pentru slăbit: sa­tură și normalizează tranzitul intestinal. Este gus­tos, energizant și răcoritor pentru zilele călduroase, bogat în vitamine, minerale și pro­biotice. Aveți nevoie de zmeură proaspătă și iaurt natural, simplu, de casă. Amestecați o parte zmeu­ră cu patru părți iaurt. Înlocuiți o masă pe zi cu o cană de iaurt cu zmeură sau consumați de două ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mesele princi­pale, câte o cană de iaurt cu zmeură. Iaurtul cu zmeură se consumă doar proaspăt preparat, fără zahăr, miere sau alte adaosuri, timp de cel puțin două săptămâni.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian