Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Leacuri de la cititori

Tratament contra rănilor provocate de diabet

Vă rog din suflet să publicați scrisoarea mea, întru ajutorarea bolnavilor diabetici. Coșmarul nostru a înce­put cu șase luni în urmă. Soțul meu are diabet de 23 de ani. Problemele mari apărute pe parcursul anilor s-au re­zol­vat, însă anul trecut, în august, a apărut o rană pe degetul mic al pi­ciorului, cu o gaură până în os, cu o ciu­percă sau eczemă în jurul ei, cu o secreție spumoasă de puroi. Piciorul era roșu, umflat și foarte du­reros. Medici după medici, păreri după păreri. Ul­tima soluție: extir­parea degetului. Medica­men­te, ali­fie, tablete – un sertar întreg, fără re­zultat. O încercare proprie mi-a salvat soțul din si­­tuația asta oribilă. Am făcut următorul trata­ment (două săptămâni): în doi litri de apă clocotită se pun o lingu­riță de Mușețel, o lingu­riță de Gălbenele și o linguriță de Mărul-lupu­lui. Se fierb 5 minute și se lasă să se răcească. Când lichidul este căl­duț, se face baie 10 mi­nute pe locul bolnav, zil­nic, până când se face bine. Du­pă baie, se șter­ge bine cu un prosop steril și se face pansa­ment, fă­ră me­di­camente sau alifie. Este uimitor cum dispar toate celu­lele moarte de pe rană și din ju­rul ei și cum apare pielea nouă, roz și fină. Acum, nici o urmă nu se mai vede. Cu mult respect,

EVA –    Satu-Mare

Leacuri pentru escare, hemoroizi și reumatism

Pentru escare se pun la fiert următoarele ingrediente: 3 cepe uscate, mici cât o nucă obiș­nuită, curățate de coajă, spălate și tăiate mă­runt; seu de oaie – la fel, cât o nucă obiș­nuită; 100 ml ulei de Floarea-soarelui. Peste toate aces­tea se toarnă 100 ml apă. În orice caz, ingre­dien­tele trebuie să fie cu­prinse în apă. Se fierb la foc mic cir­ca o oră și, când au fiert pe jumă­tate, se adau­gă tămâie (tot de mă­ri­­mea unei nuci obișnuite). Se a­mes­tecă încon­tinuu. Tămâia tre­buie să se topeas­că. La sfârșit, se adaugă ceară cu­­rată de albine (de aseme­nea, cât o nucă obiș­nuită). Se ia de pe foc, se strecoară printr-o sită de ceai. Se lasă să se răcească, se pune într-un bor­can cu filet și se păs­trea­ză în frigider. Pre­paratul se în­tă­rește, are aspect de miere de al­bine ajun­să la maturitate și dă rezultate ex­ce­lente prin folosirea ca un­gu­ent, după spălarea lo­cu­lui afec­tat. Per­sonal, l-am folosit pentru îngri­jirea ma­mei mele, care suferea de tetra­ple­gie (pa­ralizie totală), după ce an­terior am folosit 10 pro­duse de farmacie, prin­tre care și renumitul Bioxi­teracor. Am fost foarte mulțu­mită de re­zul­tate.

Pentru hemoroizi se pun să fiar­bă la foc potrivit 4-5 lin­guri de Mă­rul-lupului (popular – Curcu­bețică) în 3 l de apă. Cu 10 minute înainte de a se termina fierberea, se pune un pumn de tărâțe de grâu în oală. Sunt emo­liente. Când apa scade la jumătate, se strecoară prin sită și se face baie de șezut timp de 15 mi­nute. Apoi se stă așa timp de 10 mi­nute, fără să se șteargă locul afec­tat. Ca baia să-și facă efectul, locul trebuie lăsat să se usuce singur. După tre­cerea celor 10 minute, se intro­duc în rect supozitoare prepa­rate astfel: rădăcină de pătrunjel spă­lată, ștearsă, curățată de coajă și da­tă prin răză­toa­rea mică se ames­­tecă cu unt natural și proas­păt, fă­ră sare, se formează supozi­toa­re, care se pun în frigider să se în­tă­­rească, pentru a putea fi folo­site.

De asemenea, se pot face alter­nativ băi cu ur­mătoarele plante: Pelin și Mușețel (antiinfla­ma-toare și antiseptice), Frasin (antiinfla­ma­tor și cica­trizant), Gălbenele (sti­mulează circulația sângelui și sunt antiinflamatoare), Coada-șoricelu­lui (cal­mează durerile), Tei (cal­mant, decongestiv) și Tă­tăneasă (ci­ca­trizant).

Pentru reumatism re­co­mand ur­mă­torul remediu, pe care l-am fo­lo­sit cu foarte bune rezultate: 4 lă­mâi foarte zemoase, tăiate mărunt, 40 aspirine, 20 piramidoane și 20 antinevralgice – toate cele 80 de tablete pisate se pun într-o sticlă (nu din plastic) îm­pre­ună cu lă­mâ­ile, peste care se toarnă 1/2 kg spirt medi­cinal. Se țin 12 zile la macerat, la cald. Se agită din când în când sticla. Se ung locurile dureroa­se, se acoperă cu flanelă de lână și se stă la căl­dură. Un alt remediu: în­tr-o sticlă (nu din plastic) se pun următoarele plan­te culese pe vreme uscată și în soarele amiezii – Ci­coare, Sovârf, Păt­la­gină și Tătănea­să (rădăcina trebuie dată pe răză­toarea mică). Se pun în sticlă fără a se înde­sa, pentru a avea aer între ele. Se toar­nă spirt medi­cinal până la um­plerea sticlei. Se macerează la cald timp de două săp­tămâni. Se ung locu­rile dure­roase, se acoperă cu flanela de lână și se stă la cald.

LARISA F. – Iași

Tratament pentru hepatită B

Dragii mei,

Am să vă scriu rețeta unui ceai special pentru hepati­tă B (cu antigen permanent). Se procură de la Plafar ur­mă­toarele ceaiuri: hepatic, diuretic, la­xativ, pec­toral, Mă­­­tase de porumb, Crușin, Mes­tea­căn, Pătla­gină, Sună­toa­re, Mușețel, Tei și Men­tă (facultativ), Păpădie, Cicoare, ceai aro­mat. Pentru o primă doză se ia din fiecare ceai câte o lingură rasă. Se fierb 2 l apă minerală fără sare timp de 20 de minute. Se adaugă plantele și se mai lasă la fiert 2-3 minute. Se ia de pe foc și se lasă să se ră­cească. Se trage în sticle. Mod de folosire: * în prima zi – 4-6 lin­guri din oră în oră, timp de 18 ore; * a doua zi – după o pauză de 6 ore, de trei ori pe zi, 50 ml, cu 1/2 oră înainte de masă; * a treia zi – 100 ml de trei ori pe zi; * a patra zi – 150 ml de trei ori pe zi; * a cincea zi – 200 ml de trei ori pe zi; * a șasea zi – 250 ml de trei ori pe zi. Totul este garantat! Sănătate!

Vă consider dragii mei deoarece de cinci ani de zile, în fiecare săptă­mâ­nă, cu drag cumpăr revista „For­mula AS”. Este pentru prima dată când tri­mit rețete și diete natu­riste. Dacă con­si­derați și dvs. că sunt im­portante și le publicați în folosul celor care au pro­ble­me, promit să mai trimit și altele.

VIOREL L. – Petroșani

Remedii naturale pentru anexită

Vă prezint tratamentul urmat de mine pentru anexită cronică în­so­țită de mari dureri, din cauza că­rora la 2-3 luni trebuia să iau anti­bio­tice. Întrucât trata­men­tele cu plan­te găsite de mine au fost foarte efi­ciente, poa­te o să vă ajute și pe dvs. * Su­pozitoare Car­­­pi­con – se adminis­trea­ză in­tra­rec­tal, câte două pe zi, din ziua a cincea a ciclului până în ziua a 19-a, dar nu mai mult de șase luni pe an (con­se­cutive). * Tinc­­tură de Coada-șori­ce­lului, câte 30 picături de trei ori pe zi, timp de 10 zile pe lună. * Băi de șezut cu Coada-șori­celu­lui – se pun 100 g plantă în 5 l apă rece și se lasă 12 ore. Se în­călzește, se fil­­trea­ză și se pune în apa din cadă sau într-un li­ghean mai mare. Cu cât apa este mai cal­dă, cu atât este mai bine. Se stă în baie 20 de minute, du­pă aceea se îmbracă un halat gros și se stă în pat o oră, pentru a trans­pira. O parte din apa de baie se pu­ne din nou peste plante și se folo­seș­te a doua zi, repetându-se și ziua urmă­toare. Din 100 g plantă se fac 3 băi pe săptămână. Supozi­toa­rele Car­pi­con se gă­sesc în far­macii (dar nu în toate), iar tinctura de Coa­da-șo­ricelului, la Pla­far. Vă doresc mul­tă sănătate!

ADRIANA O. – Ploiești

„Cum m-am vindecat de pitiriazis uscat al scalpului”

Pentru că mulți cititori ai revis­tei se plâng de această boală, le re­comand un tratament naturist care pe mine m-a ajutat foarte mult: se iau două gălbenușuri, se bat bine într-un castron cu 100 ml apă cal­dă. Se udă părul cu apă caldă, se des­face în cărări și se masează pielea capului (scal­pul) timp de 10 minute cu ouăle, după care se spa­lă părul și pielea capului cu săpun de glice­rină, care se găsește în comerț. Când începe ope­rațiunea de spălare a capului, să aveți pregătită urmă­toarea infuzie pentru clătire: 3-4 frunze de Nuc, Gălbenele (partea florală, cât se ia în trei degete) și un pumn de Pelin. Aceste plante se pun într-un litru de apă clocotită și se infuzează timp de 5 mi­nute. Se stre­coară și se com­bină cu apă călduță. Să nu fie fierbinte. Se clătește capul cu această in­fuzie căl­du­ță. La câteva spă­lări, se poate constata o ameliorare. Aces­te plan­te pot fi folosite și us­cate. Vă doresc mult succes!

MARIA M. – Zărnești

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian