Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Rugăciune pentru pisica mea

Foto: Shutterstock

Pisica mea e cea mai fru­moa­să pisică! E albă com­plet, iar eu îi spun „Fulg de Nea” și „Albă ca Zăpada”. Până acum, nu­mai noi două am știut aceste nume, era secretul nostru. Și are moțulică în vârful capului. Cine a mai văzut pi­si­că cu moțulică?! Ochii mari, migdalați și blânzi, ochi de căprioară, iar eu îi spun „căprioara mea”. Și mustăcioare lungi, și botic mic roz, și blăniță dea­­să, pufoasă, iar coada… o mân­­­drețe de coadă: ridicată, dreap­­­tă, stufoasă! Mișică pășește ma­ies­tuos prin casă, cu mers re­gal.

Pisica mea e cea mai cuminte pisică din lume! Ea nu fură, ca alte pisici. O singură dată a poftit la co­zonac, s-a și înfruptat din el, de la un capăt ea, de la un capăt Mo­tă­nel. Era la un Paște, dar nu m-am supărat. Am considerat că era cozo­nacul lor și începuseră sărbătorirea Paștelui mai devreme. Era și tânără, foarte tânără…

Pisica mea a fost cea mai bună și mai iubi­toare mamă. A avut 2-3 generații de ghemo­toace albe ca ea. Când am despărțit-o de ei, i-a căutat și a plâns zile în șir. O mân­gâ­iam, dar ea plângea. Eu îi rup­sesem sufletul.

Pisica mea s-a implicat în creș­terea copilului meu ca o mamă bu­nă. Întâi era curioasă cine plân­ge în pătuț. În­tr-o zi am lă­sat-o să va­dă. S-a uitat lung, mirată, apoi, parcă zi­când „Aha!”, s-a li­niș­tit. Afla­se că e un mem­bru nou în fa­milie. L-a păzit și iubit. Într-un fel, era și ea mă­mică responsabilă. De două ori m-a avertizat, agitată, că e ceva în neregulă cu cel mic. Avea drep­tate. Simțurile i-au dat de veste că Micu’ are nevoie de aju­tor, iar ea mi-a spus, m-a dus la pătuț.

Pisicii mele îi place soarele. Ea face plajă pe fereastră și tot de acolo așteaptă venirea noastră acasă. Când venim, ea știe. Ne cu­noaște pașii și ne așteaptă la ușă. Un miau mic ne spune că vrea ce­va sau doar se alintă.

Pisica mea e cea mai jucăușă pisică din lume! Îi place „De-a v-ați ascunselea”. Mă caută prin ca­să și are o privire ghidușă când vrea să ne jucăm. Își ține căpșorul pu­țin înclinat, parcă ar spune „Hai!”, și începe alergarea, ascun­sul prin dulapuri. Eu alerg după ea, iar când o găsesc, bat din pal­me și-i zic: „Hai, Mișică!”, „Te-am găsit, Mișică!”. Pi­si­ca mea mai are doar un kilogram… Pisica mea nu mai vede. Codița ei atârnă, iar une­ori se agită ner­voasă. Numele pisicii mele e „Suferință”. Căpu­șorul e în pământ, ochii duși. Piele și os a rămas. Pi­sica mea, iubita mea, sufletul meu geamăn tre­buie să plece. Iar eu, mămica ei de su­flet, stăpâna ei, care adesea a gre­șit față de un suflet atât de blând și nobil, trebuie să-mi arăt acum, în cele mai cumplite clipe din viața ei, IUBIREA. Eu trebuie să hotărăsc să-i scurtez suferința. Așa aș putea să-i arăt c-o iubesc mai mult pentru ea, decât pentru mine. Așa aș putea face gestul suprem de iubire…

Rugăciuni pentru iubita mea pisică! Ru­gă­ciuni pentru suflețelul ei minunat! Rugăciuni pentru trupușorul ei măcinat de boală, de cea mai cumplită boală!

GEANINA S. – Botoșani

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian