Majoritatea femeilor care țin regim de slăbit mănâncă pe zi trei mese: „clasicele” mese de dimineață, amiază și seara. Rezultatul: foame crâncenă și o stare de disconfort intelectual. Atenți la lupta disperată a femeilor cu kilogramele, nutriționiștii americani au ajuns la concluzia că cele trei mese regulate pe zi trebuie înlocuite de 5, 6 sau chiar 7 mese. Cu o condiție: să fie ușoare și maximum de energizante. Foamea de lup nu mai apare dacă pauzele dintre mese nu sunt prea mari. De altfel, metabolismul arde mai ușor cantitățile de alimente mici. Mesele ușoare și dese sunt asimilate complet, prin fiecare din elementele de bază care le compun. Și pentru că americanii sunt practici, ei propun și un model standard de meniu energizant pentru o zi.
Ora 8 dimineața. Luați startul zilei cu: 1-2 bucăți de pâine prăjită sau neagră sau de graham + brânză sau cașcaval + o pară. E un meniu care dă energie.
Ora 10. Primele semne de foame se manifestă deja. E momentul să mâncați o farfurie de fructe (mere rase, pere, portocale, kiwi) amestecate cu brânză de vaci sau iaurt.
Ora 12.30. O supă cu multe legume vă reconfortează, fără a impieta asupra circulației sângelui sau a stomacului.
Ora 15. Un amestec de vitamine și săruri minerale împotriva căderii obișnuite a randamentului profesional, care apare imediat după-amiaza. Deci: o salată de legume (roșii, castraveți, ardei, țelină etc.) amestecată cu o felie de brânză telemea tăiată în cubulețe, untdelemn, lămâie și multă verdeață.
Ora 17.30. Un măr vă va împiedica să vă năpustiți asupra mesei de seară.
Ora 19. O farfurie ușoară de paste făinoase, amestecată cu legume fierte în abur sau călite în unt: fasole verde, ciuperci, dovlecei etc., vă va sătura, împiedicându-vă să vă terminați ziua ghiftuit și greoi. Cu puțină fantezie, meniul standard poate fi schimbat zilnic.