
Varza este o legumă miraculoasă când e vorba de pierderea kilogramelor. Bogată în apă, minerale, vitamine, fibre alimentare, favorizează detoxifierea, stimulează digestia şi este un excelent activator al metabolismului. Totodată, varza creează efectul de „umplere” prin cantitatea mare de fibre și apă, având aproape zero calorii.
Alegeți varză mai mică, pe deplin coaptă, bine îndesată, cu foi subțiri și fragede. Preferați-o pe cea românească, dacă aveți posibilitatea să optați.
Dieta cu salată de varză
Preparare și utilizare: tăiați mărunt varză crudă proaspătă, adăugați suc de lămâie, puțină sare și câteva picături de ulei de măsline. La salatele de varză se pot adăuga, pentru a fi mai ușor digerabile și mai gustoase, semințe de chimen sau puțin morcov ras. Consumați câte o porție de salată de varză, de două ori pe zi, înainte de mesele principale (se prepară doar înainte de a o consuma). În plus, de două ori pe săptămână, înlocuiți masa de seară cu o porție de salată de varză.
Dieta cu varză și cartofi
Preparare și utilizare: Ziua începe cu ceai sau cafea fără zahăr, un cartof fiert în coajă sau copt, alături de un ou fiert și 2 felii de șuncă slabă.
La prânz: 3 cartofi fierți în coajă sau copți, alături de o salată preparată din varză albă tăiată fâșii subțiri și asezonată cu suc de lămâie, puțină sare și puțin ulei.
Gustare de după-amiază: 3 linguri de brânză de vaci degresată.
Cina: 2 cartofi fierți sau copți, alături de o salată de varză.
Dieta se ține trei zile.
Dieta cu decoct de varză
Preparare și utilizare: într-un litru de apă, fierbeți 200 g frunze de varză mărunțite, timp de 20 minute, la foc mic. Pentru a îmbunătăți gustul, adăugați doi morcovi tocați. Completați apa care se evaporă. Strecurați și îndepărtați foile de varză. Se bea (fără a adăuga sare sau condimente) câte o cană de lichid, de 3 ori pe zi, ultima seara, cu o oră înainte de culcare.
Se poate slăbi până la 2 kg pe săptămână.