Tratament contra rănilor provocate de diabet

Vă rog din suflet să publicați scrisoarea mea, întru ajutorarea bolnavilor diabetici. Coșmarul nostru a început cu șase luni în urmă. Soțul meu are diabet de 23 de ani. Problemele mari apărute pe parcursul anilor s-au rezolvat, însă anul trecut, în august, a apărut o rană pe degetul mic al piciorului, cu o gaură până în os, cu o ciupercă sau eczemă în jurul ei, cu o secreție spumoasă de puroi. Piciorul era roșu, umflat și foarte dureros. Medici după medici, păreri după păreri. Ultima soluție: extirparea degetului. Medicamente, alifie, tablete – un sertar întreg, fără rezultat. O încercare proprie mi-a salvat soțul din situația asta oribilă. Am făcut următorul tratament (două săptămâni): în doi litri de apă clocotită se pun o linguriță de Mușețel, o linguriță de Gălbenele și o linguriță de Mărul-lupului. Se fierb 5 minute și se lasă să se răcească. Când lichidul este călduț, se face baie 10 minute pe locul bolnav, zilnic, până când se face bine. După baie, se șterge bine cu un prosop steril și se face pansament, fără medicamente sau alifie. Este uimitor cum dispar toate celulele moarte de pe rană și din jurul ei și cum apare pielea nouă, roz și fină. Acum, nici o urmă nu se mai vede. Cu mult respect,
EVA – Satu-Mare
Leacuri pentru escare, hemoroizi și reumatism
Pentru escare se pun la fiert următoarele ingrediente: 3 cepe uscate, mici cât o nucă obișnuită, curățate de coajă, spălate și tăiate mărunt; seu de oaie – la fel, cât o nucă obișnuită; 100 ml ulei de Floarea-soarelui. Peste toate acestea se toarnă 100 ml apă. În orice caz, ingredientele trebuie să fie cuprinse în apă. Se fierb la foc mic circa o oră și, când au fiert pe jumătate, se adaugă tămâie (tot de mărimea unei nuci obișnuite). Se amestecă încontinuu. Tămâia trebuie să se topească. La sfârșit, se adaugă ceară curată de albine (de asemenea, cât o nucă obișnuită). Se ia de pe foc, se strecoară printr-o sită de ceai. Se lasă să se răcească, se pune într-un borcan cu filet și se păstrează în frigider. Preparatul se întărește, are aspect de miere de albine ajunsă la maturitate și dă rezultate excelente prin folosirea ca unguent, după spălarea locului afectat. Personal, l-am folosit pentru îngrijirea mamei mele, care suferea de tetraplegie (paralizie totală), după ce anterior am folosit 10 produse de farmacie, printre care și renumitul Bioxiteracor. Am fost foarte mulțumită de rezultate.
Pentru hemoroizi se pun să fiarbă la foc potrivit 4-5 linguri de Mărul-lupului (popular – Curcubețică) în 3 l de apă. Cu 10 minute înainte de a se termina fierberea, se pune un pumn de tărâțe de grâu în oală. Sunt emoliente. Când apa scade la jumătate, se strecoară prin sită și se face baie de șezut timp de 15 minute. Apoi se stă așa timp de 10 minute, fără să se șteargă locul afectat. Ca baia să-și facă efectul, locul trebuie lăsat să se usuce singur. După trecerea celor 10 minute, se introduc în rect supozitoare preparate astfel: rădăcină de pătrunjel spălată, ștearsă, curățată de coajă și dată prin răzătoarea mică se amestecă cu unt natural și proaspăt, fără sare, se formează supozitoare, care se pun în frigider să se întărească, pentru a putea fi folosite.
De asemenea, se pot face alternativ băi cu următoarele plante: Pelin și Mușețel (antiinflama-toare și antiseptice), Frasin (antiinflamator și cicatrizant), Gălbenele (stimulează circulația sângelui și sunt antiinflamatoare), Coada-șoricelului (calmează durerile), Tei (calmant, decongestiv) și Tătăneasă (cicatrizant).
Pentru reumatism recomand următorul remediu, pe care l-am folosit cu foarte bune rezultate: 4 lămâi foarte zemoase, tăiate mărunt, 40 aspirine, 20 piramidoane și 20 antinevralgice – toate cele 80 de tablete pisate se pun într-o sticlă (nu din plastic) împreună cu lămâile, peste care se toarnă 1/2 kg spirt medicinal. Se țin 12 zile la macerat, la cald. Se agită din când în când sticla. Se ung locurile dureroase, se acoperă cu flanelă de lână și se stă la căldură. Un alt remediu: într-o sticlă (nu din plastic) se pun următoarele plante culese pe vreme uscată și în soarele amiezii – Cicoare, Sovârf, Pătlagină și Tătăneasă (rădăcina trebuie dată pe răzătoarea mică). Se pun în sticlă fără a se îndesa, pentru a avea aer între ele. Se toarnă spirt medicinal până la umplerea sticlei. Se macerează la cald timp de două săptămâni. Se ung locurile dureroase, se acoperă cu flanela de lână și se stă la cald.
LARISA F. – Iași
Tratament pentru hepatită B
Dragii mei,
Am să vă scriu rețeta unui ceai special pentru hepatită B (cu antigen permanent). Se procură de la Plafar următoarele ceaiuri: hepatic, diuretic, laxativ, pectoral, Mătase de porumb, Crușin, Mesteacăn, Pătlagină, Sunătoare, Mușețel, Tei și Mentă (facultativ), Păpădie, Cicoare, ceai aromat. Pentru o primă doză se ia din fiecare ceai câte o lingură rasă. Se fierb 2 l apă minerală fără sare timp de 20 de minute. Se adaugă plantele și se mai lasă la fiert 2-3 minute. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească. Se trage în sticle. Mod de folosire: * în prima zi – 4-6 linguri din oră în oră, timp de 18 ore; * a doua zi – după o pauză de 6 ore, de trei ori pe zi, 50 ml, cu 1/2 oră înainte de masă; * a treia zi – 100 ml de trei ori pe zi; * a patra zi – 150 ml de trei ori pe zi; * a cincea zi – 200 ml de trei ori pe zi; * a șasea zi – 250 ml de trei ori pe zi. Totul este garantat! Sănătate!
Vă consider dragii mei deoarece de cinci ani de zile, în fiecare săptămână, cu drag cumpăr revista „Formula AS”. Este pentru prima dată când trimit rețete și diete naturiste. Dacă considerați și dvs. că sunt importante și le publicați în folosul celor care au probleme, promit să mai trimit și altele.
VIOREL L. – Petroșani
Remedii naturale pentru anexită
Vă prezint tratamentul urmat de mine pentru anexită cronică însoțită de mari dureri, din cauza cărora la 2-3 luni trebuia să iau antibiotice. Întrucât tratamentele cu plante găsite de mine au fost foarte eficiente, poate o să vă ajute și pe dvs. * Supozitoare Carpicon – se administrează intrarectal, câte două pe zi, din ziua a cincea a ciclului până în ziua a 19-a, dar nu mai mult de șase luni pe an (consecutive). * Tinctură de Coada-șoricelului, câte 30 picături de trei ori pe zi, timp de 10 zile pe lună. * Băi de șezut cu Coada-șoricelului – se pun 100 g plantă în 5 l apă rece și se lasă 12 ore. Se încălzește, se filtrează și se pune în apa din cadă sau într-un lighean mai mare. Cu cât apa este mai caldă, cu atât este mai bine. Se stă în baie 20 de minute, după aceea se îmbracă un halat gros și se stă în pat o oră, pentru a transpira. O parte din apa de baie se pune din nou peste plante și se folosește a doua zi, repetându-se și ziua următoare. Din 100 g plantă se fac 3 băi pe săptămână. Supozitoarele Carpicon se găsesc în farmacii (dar nu în toate), iar tinctura de Coada-șoricelului, la Plafar. Vă doresc multă sănătate!
ADRIANA O. – Ploiești
„Cum m-am vindecat de pitiriazis uscat al scalpului”
Pentru că mulți cititori ai revistei se plâng de această boală, le recomand un tratament naturist care pe mine m-a ajutat foarte mult: se iau două gălbenușuri, se bat bine într-un castron cu 100 ml apă caldă. Se udă părul cu apă caldă, se desface în cărări și se masează pielea capului (scalpul) timp de 10 minute cu ouăle, după care se spală părul și pielea capului cu săpun de glicerină, care se găsește în comerț. Când începe operațiunea de spălare a capului, să aveți pregătită următoarea infuzie pentru clătire: 3-4 frunze de Nuc, Gălbenele (partea florală, cât se ia în trei degete) și un pumn de Pelin. Aceste plante se pun într-un litru de apă clocotită și se infuzează timp de 5 minute. Se strecoară și se combină cu apă călduță. Să nu fie fierbinte. Se clătește capul cu această infuzie călduță. La câteva spălări, se poate constata o ameliorare. Aceste plante pot fi folosite și uscate. Vă doresc mult succes!
MARIA M. – Zărnești