Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Pregătirea de primăvară: Vitaminele și mineralele naturale

Dr. CARMEN NONN – medic specialist medicină de familie cu competenţă în api-fitoterapie, director medical la Fares Bio-Vital Orăștie: „Experiența de peste 90 de ani a firmei noastre garantează calitatea produselor Fares”

De când anotimpurile vin cum le dă lor prin cap, iarna, soare, primăvara, ninsori, ar fi bine să nu ne mai lăsăm păcăliți și să adoptăm strategii care să ne ferească de boli. Una dintre măsurile foarte eficiente pe termen lung este administrarea de vitamine și minerale vii, sub formă de pre­parate obținute în mod natural, pentru a-și păstra integral per­sonalitatea. La loc de frunte pe rafturile farmaciei cu plante pro­tectoare și adaptogene se află pro­dusele Fares-Orăștie, care și-au câștigat demult încrederea adepților „sănătății verzi”.

– Trecerea de la iarnă la primăvară ne surprinde mereu cu o lipsă gravă de vitamine, care ne face vulnerabili la o mulțime de boli. Care ar fi măsura corectă?

– Ne aflăm într-o perioadă a anului, în care încă sunt frec­vente virozele, zilele sunt încă întunecate și expunerea la lumi­na solară limitată, iar alimentația este lipsită de fructe și legume proaspete. De aceea, suplimen­tarea cu remedii care conțin vitamine și minerale naturale este absolut necesară pentru ca organis­mul să fie pregătit pentru schimbarea anotim­purilor.

  În sensul acesta, Fares Orăștie, din dorința de a contribui la ocrotirea sănătății românilor și-a îndreptat atenția spre realizarea de remedii care să conțină vitamine și minerale naturale.

– Să le luăm pe rând, ca la școală!…

– Vitamina C este una dintre cele mai impor­tante substanțe pentru viață, intervenind, practic, în toate procesele fiziologice importante din organismul uman. Vitamina C a fost identificată de către fiziologul și biochimistul maghiar Albert Szent-Gyorgyi, descoperire pentru care savantul a primit premiul Nobel, în 1937. Noului compus i-a pus numele de acid ascorbic, de la sintagma „acidul care vindecă scorbutul”. (Boală ce se manifestă prin sângerarea gingiilor, căderea dinților și vindecarea lentă a rănilor, în urma lipsei din alimentație a fructelor și legumelor proaspete.) În momentul actual, există mai mult de zece mii de lucrări științifice publicate, care relevă foarte clar că nu există niciun proces în organism, nici o afecțiune sau sindrom care să nu fie influențat de Vitamina C!

– Care sunt cauzele deficitului de Vitamina C în organism?

– Deficitul de vitamina C apare foarte frecvent deoarece organismul uman nu este capabil să pro­ducă această vitamină (o ia din surse externe), iar corpul nostru consumă cantități imense de Vita­mina C, atunci când este su­pus la efort, stres, poluare sau este bol­nav. De pildă, o singură țigară fumată determină organis­mul să consume 25 mg de Vita­mina C, în condițiile în care ne­cesarul zil­nic este de 70-100 mg!

– Cum ne dăm seama dacă avem deficit de Vitamina C?

– Deficiența de Vitamina C duce la apariția unor simptome neplăcute: diminuarea rezistenței la efort, astenie, oboseală, sân­gerări ale gingiilor, dureri arti­culare, osoase, parodontoză, tul­burări în activitatea sistemului nervos și al celui muscular, dimi­nuarea rezistenței organismului la infecții, fragilizarea vaselor de sânge (inclusiv a capilarelor), respirație dificilă, oscilații ale tensiunii arteriale, creșterea valo­rilor colesterolului.

– Care sunt beneficiile consumului de vita­mină C naturală?

– Vitamina C naturală este un complex de sub­stanțe bioactive! (Să nu se confun­de cu vitamina C sintetică.) Remediul natu­ral Vitamina C 500 solubilă, for­mulă originală a echipei de cercetare „Fares”, asociază doar extracte natu­rale din fructe precum acerola, coacă­ze negre, cătină, măceșe și afine, cu conținut cres­cut de Vitamina C. Acest complex ajută la funcționarea optimă a sistemului imu­nitar, la reducerea oboselii și extenuării, la protecția celulelor împotriva stresului oxida­tiv (previne îmbătrânirea lor) și crește absorbția fierului, fiind reco­mandat în tratamentul anemiei. Vitamina C 500 naturală asigură necesarul zilnic de Vitamina C.

Vitamina C 500 este o combinație unică de extracte din surse naturale, fără adaos de Vita­mina C de sinteză și arome, coloranți sau îndul­citori. Este recomandată începând cu vârsta de 3 ani, adulților și femeilor însărcinate și prospetelor mămici, se poate folosi chiar și-n caz de glicemie crescută. Alte remedii naturale Fares, condițio­nate sub formă de comprimate masticabile, sunt Vitaminizant cu măceșe și cătină și Vitamina C naturală, care vin și ele cu beneficiul vitami­nizării și creșterii imunității pe cale naturală.

  – Ce alte vitamine naturale ne ajută să rezistăm schimbărilor climatice?

– Vitamina A naturală – capsule este o altă formulă originală a echipei de cercetare „Fares”. Conținutul bogat în Vitamina A, extras din afin, crăițe, goji și morcov, contribuie la creșterea ca­pacității de apărare a organismului (imunosti­mu­lent), fiind recomandată în această perioadă a anului, când imunitatea este mai scăzută. De asemeni, vitamina A naturală ajută la menținerea unei vederi diurne și nocturne normale și crește capacitatea de adaptare a ochiului la lumină și întuneric, fiind indicată persoanelor care lucrează mult la calculator sau care își suprasolicită vederea prin natura profesiei.

Se administrează 1 capsulă pe zi (asigură 97,6% din valoarea nutrițională de referință), imediat după masă, în cure de patru săptămâni (se pot repeta după o pauză de o lună). Femeile însărcinate și mamele care alăptează pot lua câte o capsulă de trei ori pe zi, timp de patru săptă­mâni.

Când stresul și oboseala de primăvară sunt la cote înalte, e bine să apelăm la B complex vita­mine naturale, un preparat esențial în menținerea sănătății sistemului nervos, a pielii, părului, ochilor, ficatului și a cavității bu­cale, precum și pentru păstrarea to­nusului muscular al tractului gas­tro­intestinal. Vitaminele B contri­buie și la buna funcționare a siste­mului imunitar.

– Scăderea imunității este cau­zată și de deficitul mare de mi­ne­rale din organism. Ce simptome ar trebui să ne îngrijoreze?

– Deficitul de zinc, de exemplu, poate influența negativ buna func­ționare a sistemului imunitar și pofta de mâncare. Deficitul de sele­niu se repercutează asupra bunei funcționări a glandelor endocrine, a sistemului nervos și a prostatei. Apatia este un simptom al deficienței de magneziu, la fel ca dificultățile de concentrare, tulburările de memo­rie sau spasmele musculare. Dar spasmele mus­cu­lare pot fi totodată și un indicator și al lipsei de calciu. Deficiența de calciu este semnalată de câteva simptome comune: furnicături, amorțirea membrelor, iritabilitate și palpitații cardiace. Toa­te aceste simptome sunt orientative; pentru a determina un deficit mineral trebuie să ne adre­săm unui medic, pentru a ne recomanda un set de analize de laborator!

– Ce minerale ar trebui să luăm în perioada actuală?

– Substanțele minerale naturale se absorb foarte ușor în organism, conform studiilor de biodisponibilitate efectuate. Remediul „Fares” – Calciu + Vitamina D 3 – îmbină ingrediente naturale ce ne asigură aportul optim de calciu și Vitamina D3, care iarna este deficitară în orga­nism, din cauza expunerii limitate la lumina so­lară. El conține Lithothamnium calcareum este o specie marină din grupul algelor roșii, care trăiește în apele reci ale Atlanticului. Corpul lor este bogat în substanțe minerale, care se absorb foar­te ușor în organism. • Germenii de hriș­că folosiți în acest produs sunt cultivați controlat într-un mediu op­tim, îmbogățit cu Vitamina D3, ast­fel încât plantele absorb cantitatea de care au ne­vo­ie, atingând con­centrațiile optime din aceas­tă vita­mină. • Semințele de susan sunt fo­losite ca ali­ment pe tot globul, fiind preparate în moduri diverse și apreciate pentru proprietățile lor nutritive, datorită bogăției de vita­mine și minerale din compoziția lor, în special cal­ciu, dar și fier, fosfor sau po­ta­siu.

Două capsule de Calciu + Vi­tamina D 3 ad­ministrate zilnic ne asigură 100% necesarul din va­loarea nutrițio­na­lă de referință. Este indicat și femeilor însărcinate sau celor care alăptează. Calciul intră în componența oaselor și dinților și este esențial pentru procesele de creș­tere, trans­miterea impulsului prin fibrele ner­voase, func­ționarea normală a mușchilor, coagu­larea sânge­lui și transportul substanțelor prin membranele celulelor. • Vitamina D, numită și antirahitică, este esențială în resorbția calciului și a fosforului.

– Traversăm o iarnă capricioasă, cu feno­mene meteorologice extreme și mari oscilații de temperatură. Nu cumva sun­tem deja afectați de astenia de primă­vară?

– Stările de iritabilitate, stres, ner­vo­zi­tate, tulburări de somn, slăbiciune, obo­seală sunt tot mai frecvente în ulti­ma pe­rioadă, cu atât mai mult la sfârșit de iarnă, când se instalează binecu­noscuta astenie de primăvară. Orga­nismul poate fi ajutat printr-un aport de magneziu și Vitamina B6, de prove­niență naturală. Preparatul „Fares” Magneziu + Vitamina B6 ne oferă, în doză de 3 capsule, necesarul zil­nic din aceste minerale și vitamine.

Și pentru că tulburările metabolice și dezechilibrul glandelor endocrine sunt tot mai frecvente în ultimul timp, din cauza ritmului alert al vieții cotidiene și ali­mentației nepotrivite (atât din punct de vedere calitativ, cât și cantitativ), remediul Crom Seleniu Zinc – capsule este o soluție naturală și la îndemână pentru a evita astfel de probleme.

În cantități optime, cromul contri­buie la re­glarea tensiunii arteriale, prin scăderea coleste­rolului. În plus, conform unor studii recente, cromul ajută la scăderea ingestiei impulsive de glucide și la reglarea apetitului.

Nevoile de crom sunt mai crescute în perioada sarcinii, la menopauză, la diabetici și la sportivi. Un nivel scăzut de crom poate apărea din cauza abuzului de zahăr alb și alcool, care antrenează eliminarea cromului prin urină, din cauza de­ficiențelor alimentare și fumatului. Seleniul este un puternic antioxidant, susține producția de anticorpi, are efect protector hepatic și cardiovas­cular, ajută la funcționarea normală a tiroidei. Susține fertilitatea masculină, prin creșterea sper­matogenezei și cea feminină, reducând riscul de avort spontan. La bărbați, asigură buna funcțio­nare a prostatei. Seleniul reduce senzațiile ne­plă­cute din perioada menopauzei, ajutând totodată și la păstrarea structurii osoase normale și la menținerea unui aspect tânăr al pielii. De ase­menea, ajută la eliminarea din organism a unor metale toxice precum plumbul, cadmiul și mercu­rul. Nevoile zilnice de seleniu sunt mai crescute în perioada sarcinii, la vegetarieni, în cazul con­sumului crescut de alcool, la sportivi, la persoa­nele care fac eforturi fizice mari sau în con­diții de stres cres­cut. Zincul are un rol cheie într-un număr mare de procese biolo­gi­ce. Este necesar pentru formarea hormonilor tiroi­dieni, pancreatici, sexuali și pentru buna activitate a ti­musului. Întă­reș­­te sistemul imu­­nitar, ajută la menținerea în bu­nă stare a pros­tatei, favorizează producerea insu­linei, contribuind la controlul glice­miei. Este im­pli­cat în percepția senzorială (gust, miros și văz). Are rol pozitiv în creșterea părului și calmarea iritațiilor pielii. Nevoile zilnice de zinc sunt mai crescute în pe­rioada sarcinii, la vegetarieni, la diabetici, în ca­zul consumului crescut de alcool, de medica­mente anticoncepționale, diuretice și la sportivi. Și mai există o „componentă” importantă: expe­­riența de peste 90 de ani de activitate continuă a firmei Fares, preocuparea pentru calitate, si­guranță și eficiență în tot ce ne propunem să realizăm a dus la producerea acestor remedii naturale cu reale proprietăți curative!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian