
Dacă în urma sărbătorilor v-ați ales cu câteva kilograme în plus, iată două ingrediente naturale cu eficiență maximă în slăbit.
Oțetul de mere
La începutul secolului XX, cura cu oțet de mere a fost popularizată de celebrul medic american D.C. Jarvis și urmată de popoare întregi de femei care doreau o talie mai fină. Bogat în aminoacizi, vitamine și minerale – oțetul de mere stimulează digestia, prin creşterea salivaţiei şi a sucurilor gastrice, accelerează metabolismul, arderea grăsimilor şi stimulează procesele de eliminare. Este unul dintre cele mai simple şi mai eficiente tratamente de reglare a greutăţii, cu condiţia ca oţetul de mere să fie natural, adică preparat din mere, miere şi drojdie alimentară.
Mod de administrare: Într-un pahar cu apă se pun două linguri de oţet de mere. Se bea de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea meselor principale. O cură durează 4 săptămâni, se face o pauză de 10 zile, după care se reia. După o lună, veţi cântări cu 3-4 kg mai puţin. Nu se ţine mai mult de 5 luni pe an.
Grapefruitul
Studii recente au arătat că grapefruitul „bate” medicamentele anti-obezitate, când vine vorba de scăderea în greutate. Un compus organic din grapefruit, numit nootkatonă, este cheia pentru care consumul de grapefruit favorizează scăderea în greutate într-un mod major.
Mod de administrare: Înainte de mesele principale, cu o jumătate de oră, consumați câte un grapefruit sau sucul obținut prin stoarcerea fructului. Nu consumați grapefruit dacă urmați tratamente cu medicamente alopate.