
– Statul în casă a lăsat urme neplăcute pe trupurile noastre. Dacă v-aţi propus să slăbiţi, umătoarele ceaiuri chinezești străvechi vă pot fi de mare ajutor –
Ceai Pu-erh
Obţinut, de mii de ani, din arborele de ceai care creşte în regiunea Yunnan din China, ceaiul Pu-erh conţine un ingredient de activare a enzimei care micşorează ţesutul adipos. Medicina tradiţională chineză îl consemnează la loc de cinste pentru beneficiile sale asupra sănătăţii. Iată câteva: ajută digestia, stimulează imunitatea, previne apariţia bolilor cardiovasculare şi a diabetului.
Mod de preparare și utilizare:
Pentru o cană de ceai sunt necesare o linguriţă sau două de plantă (se găsește și la pliculețe), care se clătesc înainte de folosire (într-o strecurătoare) cu apă caldă. Se toarnă apoi o cană apă clocotită şi se lasă la infuzat 4-5 minute. Începeţi ziua cu o cană sau două de ceai Pu-erh. Se beau până la trei căni pe zi.
Ceai de lotus
Folosit atât în medicină, cât şi în ritualurile religioase din Orient, lotusul este o plantă ce crește pe apă, vestită în întreaga lume pentru proprietățile sale vindecătoare. Frunzele de lotus s-au arătat a fi un duşman al obezităţii şi al bolilor care o însoţesc. Tratamentul cu frunze de lotus împiedică formarea ţesuturilor grase, accelerează metabolismul şi dizolvă depozitele de grăsime deja formate, care cu timpul se topesc.
Mod de preparare și utilizare:
Pentru o cană de ceai aveţi nevoie de 5-10 g frunze uscate sau 15-20 g frunze proaspete de lotus. Turnaţi peste ele apă clocotită, lăsaţi-le la infuzat 3-5 minute, apoi strecurați. Se bea o cană de ceai seara, înainte de cină.