
Sărace în calorii, dar bogate în fibre și apă, puţine plante se pot compara cu andivele, privind stimularea proceselor de detoxifiere a organismului. Andivele activează metabolismul leneş, iar depozitele de grăsime sunt rapid dizolvate. Se fac cure cu salată sau cu suc de andive, care trebuie ţinute minimum 3 săptămâni. În paralel, se reduc obligatoriu consumul de făinoase, dulciuri şi grăsimi, precum şi de alimente prea sărate. Consumați salată sau suc de andive din legume bine spălate și proaspăt preparate.
Salată de andive
Ingrediente: 200 g de andive, 2-3 linguri suc de lămâie proaspăt, o jumătate de linguriţă ulei de măsline.
Andivele se spală şi se taie pe lung, apoi felii fine. Se adaugă sucul de lămâie şi uleiul. Se consumă imediat, înainte de mese, câte o porție, de 2 ori pe zi.
Suc de andive
Se obține în centrifugă. Se bea câte o jumătate pahar suc din andive, de 2-3 ori pe zi, înainte de mese.