Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Rețete cu zmeură

Foto: Shutterstock

Cu o valoare calorică redusă, cu un conţinut de glucide sub 10 la sută, zmeura intervine în re­glarea greutăţii prin mai multe meca­nisme: intensifică arderile, scade de­pozitele de grăsime şi elimină apa în exces din ţesuturi. Și frunzele de zmeur sunt un ajutor redutabil pentru slăbit, folosit din vechime în ţările asiatice. Se fo­losesc sub formă de extract, tinctură sau in­fuzie.

Fructe de zmeur

Se recomandă ca una sau două zile pe săptămână să consumaţi un kilo­gram de zmeură proaspătă pe zi, împărţită în 3-4 porţii, fără zahăr sau alte adaosuri. În zilele de cură nu mai mâncaţi altceva, beţi doar ceai şi ca­fea fără zahăr şi apă multă. Slăbiţi până la 2 kilograme pe săptămână, pe care nu le mai puneţi la loc dacă aveţi grijă să evitaţi excesele alimentare.

Iaurt cu zmeură

Aveţi nevoie de zmeură proaspătă şi iaurt natural. Amestecaţi o parte zmeură cu patru părţi iaurt. Pentru a slăbi, înlocuiţi o masă pe zi cu o cană de iaurt cu zmeură sau consumaţi de două ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mesele principale, câte o cană de iaurt cu zmeură. Iaurtul cu zmeură se consumă doar proas­păt preparat, fără za­hăr, miere sau alte adaosuri, timp de cel puţin două săptămâni. Slăbiţi un kilogram pe săptămână.

Frunze de zmeur

Peste două lingurițe cu frunze de zmeur turnați o cană cu apă clo­cotită, lăsați 20 de minute acoperit, apoi strecurați. Beți câte o cană cu ceai, de 3 ori pe zi, între mese. După o lună de cură, veţi avea cu 2-4 kilo­grame mai puţin.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian