– Micile fructe cu parfum de răşină le sunt de mare ajutor celor care vor să slăbească. Elimină apa în exces, o problemă des întâlnită la persoanele care au kilograme în plus –

Infuzie de ienupăr – 200 ml apă clocotită se toarnă peste două linguriţe de boabe de ienupăr mărunțite. Se acoperă şi se lasă la infuzat 20 de minute. Se iau câte 3 linguri de infuzie, de 3 ori pe zi, între mese. Cura se ține trei săptămâni, urmată de o pauză de 4 săptămâni, după care tratamentul se poate relua.
Boabe de ienupăr – în prima zi consumaţi pe stomacul gol 4 boabe de ienupăr uscate şi zdrobite (în mojar). Creşteţi porţia zilnică cu câte o boabă, până în ziua a 12-a. În următoarele zile micşoraţi în fiecare zi doza cu câte o boabă, până ajungeţi la 4 boabe. În timpul dietei, nu aveţi voie să mâncați carne, mezeluri, precum şi alimente cu conținut mare de grăsime, prăjite ori conservate. Dieta se poate repeta după o pauză de 4 săptămâni.
Tinctură de ienupăr – se găseşte la plafaruri şi magazine naturiste sau se poate prepara acasă astfel: 150 grame de boabe de ienupăr uscate şi mărunţite se pun la macerat în 200 ml de alcool alimentar, timp de 14 zile, într-un recipient de sticlă ermetic închis. Se strecoară şi se iau câte 20 picături, în amestec cu apă, înainte de mese cu jumătate de oră, de 3 ori pe zi, timp de 3 săptămâni. După o pauză de 4 săptămâni, tratamentul se poate relua.
Ulei esențial de ienupăr – se găseşte la plafaruri şi magazine naturiste. Este important ca pe ambalaj să fie menționat „pentru uz intern”. Se iau câte 3-4 picături, puse în miere sau pe puțină pâine, de două ori pe zi, timp de 3 săptămâni. După o lună, se poate relua.
Dacă aveţi inflamaţii ale căilor urinare, evitaţi tratamentele cu ienupăr.