
În medicina străveche chineză se află la loc de cinste, pentru beneficiile sale asupra sănătăţii. Unul dintre acestea este și combaterea obezității. Conţine ingrediente care accelerează metabolismul, împiedică formarea ţesuturilor grase şi atacă depozitele de grăsime deja formate care, cu timpul, se dizolvă.
Frunzele de ceai Pu-er sunt pregătite printr-un proces de oxidare și fermentare îndelungată – timp de câţiva ani. Ceaiul este negru sau maro, cu aromă puternică, și se comercializează sub diverse forme: frunze, cuburi, piramide ori pliculeţe. Ceaiul Pu-er poate fi găsit în magazine cu produse asiatice, magazine naturiste sau farmacii.
Mod de preparare și utilizare:
Pentru o cană de ceai sunt necesare o linguriţă sau două de Pu-er, care se umezesc înainte de folosire cu apă caldă. Apoi, peste plantă se toarnă o cană de apă clocotită şi se lasă la infuzat 4-5 minute. Începeţi ziua cu o cană de ceai. Se beau până la 3 căni de ceai Pu-er pe zi.