Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Siluetă cu citrice

REȚETE DE SLĂBIT

– Poteca dintre Crăciun și Anul Nou trece prin Ța­ra Făgă­du­inței. Cât vezi cu ochii, doar bunătăți. Re­­ziști cât reziști, dar până la urmă tot te înfrupți. Da­­că vreți ca poftele dvs. să nu se transforme în ki­lo­gra­me, apelați în perioada de iarnă la regimul cu ci­trice. Sunt cele mai puternice, când vine vorba de ac­­celerarea metabolismului, dar și de energizare. Ia­tă câteva rețete de prim-ajutor –

PORTOCALE

* Suc de portocale

Foto: Shutterstock – 4

Timp de de 3 săptămâni, beți câte un pahar cu suc de portocale, proaspăt stors, cu o oră îna­inte de masa de dimineață și de prânz. De ase­me­nea, o zi sau două zile pe săptămână, con­su­mați doar un litru de suc de portocale, împărțit în mai multe porții, de-a lungul zilei. În paralel, reduceți porțiile de mân­care, limitați grăsimile, zahărul, sarea și ex­cludeți alcoolul.

* Zile de portocale

Se recomandă două zile de portocale pe săp­tămână, în care consumați numai portocale: 1 kg – 1 kg și jumătate, repartizate în 3 – 4 porții. Pe lângă portocale, sunt permise ceai și cafea fără zahăr. Se recomandă minimum 2 litri apă plată. Se pierd unul –două kilograme pe săptămână.

* Portocale la toate me­sele

Consumați în fiecare zi, îna­inte de masa de dimineață, de prânz și de sea­ră, câte o porto­cală. În paralel, reduceți porțiile de mâncare, și limitați grăsi­mile, zahărul, sarea, excludeți alcoo­lul. Această cură, pe care o țineți cel puțin 3 săptămâni, va avea ca rezultat 5 kilo­grame mai puțin la cântar.

* Dieta de 3 zile cu por­to­cale

La micul dejun, porto­ca­lele ofe­ră energia de care avem nevoie și taie foamea până la prânz. După amiază, por­tocalele reprezintă o gus­tare ide­a­­lă, care alină pofta de dulciuri sau de ronțăieli mai puțin sănătoase.

Iată rețeta ideală pentru o zi:

Mic dejun: două portocale, 100 g brânză de vaci, un ou fiert, ceai sau cafea fără zahăr

Prânz: 150 g carne slabă fiartă sau la grătar, o felie de pâine inte­grală plus salată verde ase­zonată cu lămâie și ulei de măsline

Gustare între mese: două portocale.

Cină: 200 ml iaurt.

GRAPEFRUIT

* Suc de grapefruit

De două ori pe zi, înainte de mesele prin­ci­pale, cu o jumătate de oră, consumați câte o ju­mă­tate de pahar de suc de grapefruit proaspăt stors.

* Suc de grapefruit cu oțet de mere

Această băutură aromată și răcoritoare    in­ten­sifică metabo­lis­mul, arde grăsimile și susține ra­pid pierderea în greu­tate.

Adăugați la o cană cu suc de grapefruit proas­păt stors, 3 linguri suc de portocale, o lin­gură suc de lămâie, 2 lingurițe oțet de mere și o linguriță de miere. Pentru rezultate maxime, beți întregul preparat, cu 20 de minute înainte de masa de prânz, în fiecare zi.

* Dieta Holywood

A fost la modă printre actrițele americane în anii 80 și a supraviețuit până astăzi, datorită efectelor ei rapide.

Mod de folosire: Consumă câte unul – două grapefruituri, înainte de mesele principale, cu o jumătate de oră. Pentru rezultate mai bune și mai rapide, reduceți porțiile de mân­care și evitați alimentele bo­gate în zaharuri, grăsimi și sare. Axați-vă, în schimb, pe legume crude sau fier­­te, preparate sub formă de sa­late, supe, mâncă­ruri, și pe ouă, brân­ze­turi, lac­tate și carne sla­bă.

Nu consumați grape­fruit dacă urmați tra­tamente cu medi­ca­men­te.

LĂMÂIA

* Suc de lă­mâie

Se consumă zi de zi apă cu lămâie, astfel: începeţi ziua cu sucul unei lămâi proaspăt stoar­se, amestecat cu două pa­hare de apă, la tem­peratura ca­merei. Folosiţi doar re­cipiente de sticlă sau de por­ţelan. Adăugați în apa pe care o beți peste zi, câteva pi­cături de suc de lămâie.

* Adăugaţi suc de lămâie proas­­păt la salate, supe, ciorbe, mâncăruri gătite. Ajută la stabi­li­zarea nivelului de zahăr din sânge şi astfel evitaţi stocarea grăsimilor.

* Suc de lămâie cu scorţişoară și miere

Este o rețetă care topește grăsimea. Se pre­pară din 300 ml apă, un sfert pahar suc de lă­mâie proaspăt stors, o lingură de miere şi o lin­guriţă de scorţişoară pulbere. Turnați apa dată în clocot peste scorţişoară. Acoperiți vasul și lă­sați la infuzat 5 minute. Strecuraţi, adăugaţi sucul de lămâie și mierea. Beţi în fiecare dimi­neaţă, pe stomacul gol, cu o jumătate de oră înainte de micul dejun.

* Ceai de lămâie și flori de Mu­șețel

Puneți într-un vas o lămâie cu coajă, bine spălată și tăiată felii subțiri, și o lingură de flori de Mușețel. Turnați peste ele 500 ml apă clo­cotită. Acoperiți și lăsați 6-7 ore la macerat, apoi strecu­rați. Beți combinația    rezultată, câte o cană, de două ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de mese. Cura se ţine cel puţin 3 săptămâni.

MANDARINE

* Cura cu mandarine

Faceți o cură de mandarine, timp de 3 săptă­mâni, mâncând în fiecare zi câte 2-3 mandarine, cu o oră îna­intea mesei de prânz și a cinei. Ali­mentele trebuie să fie reduse la ju­mătate.

* Salată de mandarine și banane

Amestecați feliile de la cinci man­darine cu o banană tăiată ron­dele. Asezonați salata cu puțin suc de lămâie. Consumați această salată în locul mesei de seară, timp de două săptămâni. La celelalte mese, evitați mâncărurile bogate în gră­simi, sare și zahăr, cu accent pe lac­tate, brânzeturi slabe și legume. Mân­cați cumpătat.

* Ceai de coajă de man­­­darine

Face parte din remediile tradi­ționale asiatice împotriva obezității și este deosebit de bun pentru toți cei care suferă din cauza kilogramelor în plus, dar mai ales pentru cei care au înregistrat o creștere bruscă a greu­tății.

Mod de folosire:

Spălați bine mandarinele, apoi îndepărtați-le coaja, având grijă să rețineți miezul alb. Lăsați coaja să se usuce în mod natural. (Coajă de man­darine uscată se găsește și în magazinele ce conțin produse alimentare asiatice.)

Puneți într-un vas 30 g de coji uscate de man­darine rupte în bucăți mici și turnați peste ele 500 ml de apă clocotită. Opriți focul, puneți ca­pac pe vas și lăsați la infuzat ceaiul o oră. Strecu­rați. Rezultă o băutură aromată și parfu­mată, din care se beau 2-3 căni pe zi, caldă sau la tempe­ratura camerei. De asemenea, puteți adă­uga coajă de mandarină uscată în ceai negru fier­binte sau în lapte fierbinte.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian