
În China și Coreea, florile de piersic sunt consumate sub formă de ceai pentru slăbit. Studiile au dovedit că administrarea lui, zi de zi, timp de 8 săptămâni, a redus semnificativ greutatea corporală și masa de grăsime abdominală. De asemenea, a scăzut nivelul glucozei serice, care este adesea crescut în cazul obezității.
Infuzie din flori de piersic
O lingură de flori de piersic se opărește cu o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat 15 minute, apoi se strecoară. Se bea câte o ceașcă de ceai, de 2 ori pe zi, cu jumătate de oră înainte de mesele principale.
Tinctură din flori de piersic
O lingură cu flori de piersic uscate și mărunțite se acoperă cu 100 ml alcool alimentar și se lasă la macerat 10 zile. Se strecoară și se păstrează într-o sticlă închisă la culoare. Se iau câte 20-30 de picături, de două ori pe zi, diluate în puțină apă sau în ceai de plante.