
Plantele amare sunt unul dintre cele mai eficace remedii naturale atunci când vine vorba de slăbit. Anghinarea, de pildă, topește efectiv kilogramele în plus și împiedică noi depuneri de grăsime. Ea diminuează zahărul din sânge, este puternic detoxifiantă şi diuretică (intensifică eliminarea apei în exces din ţesuturi), de asemenea, scade pofta de alimente dulci. Pentru obezitate, cele mai utilizate forme sub care se consumă Anghinarea sunt ceaiul, tinctura, extractul, pulberea și siropul.
Ceai de anghinare
Pentru prepararea ceaiului, se toarnă o jumătate litru de apă clocotită peste 2 linguri de plantă mărunțită, apoi se lasă la infuzat 15-20 de minute. Se bea câte o cană de 2-3 ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mese. Este bine să sporească progresiv cantitatea de ceai, începând cu doze mici, în primele zile, apoi cantități mai mari.
Tinctură de anghinare
Se ia câte o linguriță de tinctură, diluată în jumătate de pahar de apă, de trei ori pe zi, înainte de mese cu jumătate de oră.
Pulbere de anghinare
Pulberea se obține prin măcinarea fină a frunzelor uscate de anghinare, cu râșnița de cafea. Se ia câte o jumătate de linguriţă de pulbere amestecată cu apă, după masă, de 3 ori pe zi.