
La vreme de vară, în lupta noastră cu kilogramele e bine să ne aducem aminte de cireșe și vișine, fructe autohtone, sănătoase și proaspete, cu prețuri care nu ne rup buzunarul. Avantajul e dublu: gust minunat, nemodificat cu îngrășăminte, plus efect garantat de slăbit, fără să murim de foame. Iată, la alegere, câteva modalități de a obține silueta dorită:
* Fructe proaspete – Două zile pe săptămână, mâncați un kilogram de cireșe sau vișine, repartizat în mai multe porții. Aveți voie în plus: ceai și cafea neîndulcite, apă (cel puțin 2 litri). În celelalte zile mâncați cumpătat, fără excese (o porție cât un pumn).
* Compot de vișine. Cei care nu suportă cruditățile să consume timp de 2 săptămâni câte o porție de compot de vișine, de două ori pe zi. Reduceți celelalte mese și excludeți pâinea, pastele, alimente cu zahăr, grase sau prea sărate.
* Suc de vișine – Beți de două ori pe zi, cu o oră înainte de masă, o jumătate pahar cu suc proaspăt de vișine, la care adăugați o jumătate de pahar cu apă minerală.
* Codițele cireșelor – prin efectul lor diuretic, sprijină slăbitul. Fierbeți două mâini de codițe de cireșe, într-un litru și jumătate de apă, timp de 5 minute. Lăsați vasul acoperit 15 minute, apoi strecurați. Se beau 3 căni pe zi.
* Macerat – Lăsați la macerat două mâini de codițe de cireșe mărunțite, într-un litru de apă, timp de 12 ore. Se strecoară și se bea întreaga cantitate pe parcursul zilei.