
Căpșunile sunt ideale pentru slăbit. Au puţine calorii, multă apă şi fibre. În plus, atacă grăsimea şi echilibrează hormonii responsabili de creşterea în greutate. Se consumă fără zahăr, frișcă sau alte adaosuri.
Zile cu căpșuni
Consumați două-trei zile pe săptămână doar căpșuni, timp de o lună. În celelalte zile ale săptămânii, renunțați la pâine, paste, dulciuri, alimente prea grase sau sărate.
Căpșuni în fiecare zi
Faceți o cură de căpșuni, timp de trei săptămâni, astfel: mâncați în fiecare zi câte o porție de căpșuni, cu o oră înaintea mesei de prânz și a cinei. Restul felurilor trebuie să fie reduse la jumătate.
Iaurt cu căpșuni
Iaurtul cu căpșuni este sărac în calorii, satură şi stimulează tranzitul intestinal. Este gustos, energizant și răcoritor, bogat în vitamine, minerale şi probiotice.
Rețetă:
Aveţi nevoie de căpșuni proaspete şi iaurt cu fermenți naturali. Zdrobiți căpșunile și amestecaţi o parte cu patru părţi de iaurt. Pentru regimul de slăbit, înlocuiţi o masă pe zi cu o cană de iaurt cu căpșuni, sau consumaţi de două ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de mesele principale, câte o cană de iaurt cu căpșuni. Iaurtul cu căpșuni se consumă doar proaspăt preparat, fără zahăr, miere sau alte adaosuri, timp de cel puţin două săptămâni. Slăbiţi un kilogram pe săptămână.