
Este considerată drept una dintre cele mai eficiente rețete de slăbit, cu ajutorul căreia puteți obține rezultate rapide și durabile. Pe lângă pierderea în greutate, dieta „la două ore” ajută la curățarea organismului și la normalizarea metabolismului. În principiu, mâncarea „după ceas” va deveni un obicei și puteți obține ușor rezultate bune în pierderea în greutate.
Rețetă
În primele 5 zile, trebuie să mâncați la fiecare două ore. După aceea, vreme de 10 zile, mâncați ca de obicei, dar eliminând complet produsele dulci și făinoasele. După cele 10 zile, o luați de la capăt cu 5 zile de dietă, în care mâncați la două ore, apoi cu cele 10 zile de alimentație normală. Repetați această alternanță până ajungeți la greutatea dorită.
Meniul „la două ore” poate arăta astfel: * ora 7:00 – o cană de cafea sau ceai fără zahăr; * ora 9:00 – 100 g morcovi rași asezonați cu suc de lămâie; * ora 11:00 – un măr sau orice alt fruct (de ex., pară, banană, portocală); * ora 13:00 – 100 g carne fiartă (sau pește) cu o felie de pâine integrală unsă cu unt; * ora 15:00 – un ou fiert tare sau 100 g brânză cu conținut redus de grăsime și de sare; * ora 17:00 – o porție salată de legume (de exemplu, salată verde, roșii, varză) asezonată cu puțină sare, suc de lămâie și puțin ulei de măsline; * ora 19:00 – 5 caise sau alte fructe uscate (prune, curmale), înmuiate anterior în apă caldă; * ora 21:00 – un pahar de iaurt sau kefir cu conținut scăzut de grăsimi.
Nu puteți bea alcool și băuturi dulci, carbogazoase, dar cafeaua și ceaiul fără zahăr sunt permise. Se recomandă să beți cel puțin 2 litri de apă plată pe zi.