
Străvechea știință indiană ayurveda deține remedii naturale uimitoare pentru cei care vor să scape de kilogramele în plus. Unul dintre ele este methi dana sau semințele de schinduf. Ele sunt leac pentru o serie de afecțiuni, printre care și obezitatea. Un tip de fibre solubile în apă prezente în methi scade pofta de mâncare și dă senzația de sațietate.
Cum se utilizează:
* O lingură cu semințe de schinduf înmuiate în puțină apă peste noapte se mănâncă dimineața, pe stomacul gol. Nu consumați mai mult de o lingură cu semințe, în fiecare zi.
* Ceai din semințe de schinduf: peste o lingură cu semințe măcinate de schinduf, turnați o cană cu apă clocotită. Lăsați la infuzat 15 minute, apoi strecurați. Se beau 2-3 căni pe zi.
* Macerat din semințe de schinduf: se prepară dintr-o lingură cu semințe de schinduf măcinate, peste care se toarnă o cană cu apă, la temperatura camerei. Se lasă să stea 3 ore. Se beau 3 căni pe zi.