
Iată cum puteți profita de căpșuni, pentru a pierde din kilograme. Fructele se spală bine și se consumă doar proaspete, fără zahăr, frișcă sau alte adaosuri.
* Zile „de căpșuni”. Consumați, una-două zile pe săptămână, doar căpșuni, timp de o lună. În celelalte zile ale săptămânii evitați pâinea, pastele, dulciurile, alimentele prea grase sau sărate.
* Înlocuiți mese cu căpșuni. Înlocuiți o masă pe zi, de preferat masa de prânz sau cina, cu o porție sau două porții de căpșuni.
* Cura de căpșuni. Faceți o cură de căpșuni timp de 3 săptămâni, astfel: mâncați în fiecare zi câte o porție de căpșuni, cu o oră înaintea mesei de prânz și a cinei. Iar masa de prânz și cina trebuie să fie, cantitativ, la jumătate.
* Macerat de căpșuni. Aveți nevoie de un recipient de un litru, o sticlă cu apă plată și o ceașcă cu căpșuni proaspete, mărunțite. Puneți căpșunile tocate în vas, apoi turnați apă până la vârf. Se lasă la macerat minimum trei ore, cu capac, într-un loc cald, la lumină. Din când în când, amestecați preparatul cu o lingură. Strecurați și beți. Puteți adăuga câteva cuburi de gheață. Se bea pe parcursul unei zile (nu se păstrează de pe o zi pe alta). Se fac cure de cel puțin trei săptămâni.
* Frunze și codițe de căpșuni – Au și ele darul de a combate grăsimea, prin efectul lor diuretic și de accelerare a metabolismului. Puneți un litru și jumătate de apă pe foc și când fierbe adăugați 5 linguri cu frunze și codițe de căpșuni. Lăsați să fiarbă la foc mic 5 minute, apoi trageți vasul deoparte și acoperiți-l. După 30 de minute, strecurați. Beți 3-4 căni pe zi, fără să adăugați zahăr.