
Dacă ați ieșit din iarnă cu ceva kilograme în plus, apelați cu încredere la Păpădie. Este una dintre cele mai puternice plante în combaterea obezităţii. Accelerează metabolismul, îndepărtează depozitele de grăsime și „repară” ficatul, rinichii și sângele. Pielea devine mai luminoasă și căpătați un plus de energie. Tratamentul cu Păpădie durează cel puțin o lună.
Suc de Păpădie
O mână de frunze de Păpădie tocate mărunt se amestecă cu puțină apă și se procesează în blender. Se bea sucul obținut de două ori pe zi, înainte de mese cu o jumătate de oră.
Salată de Păpădie
Câte o mână de frunze de Păpădie se taie mărunt și se asezonează cu suc de lămâie, un strop de ulei de măsline și sare. Se pot adăuga o roșie tăiată felii, pătrunjel tocat sau câteva foi de salată verde. Se mănâncă de două ori pe zi, înainte de mesele principale.
Infuzie de Păpădie
Se prepară o infuzie din 2 linguriţe frunze de Păpădie, 250 ml apă. Se lasă la foc mic două minute, apoi la infuzat 20 de minute. Se beau 3 căni pe zi.
Tinctură de Păpădie
Se obține prin macerarea plantei în alcool etilic. Se găsește și în farmacii. Se iau câte 30 de picături de tinctură, în amestec cu apă, de 3 ori pe zi.
Pulbere de Păpădie
Pulberea se obține prin măcinarea fină (cu râșnița) a frunzelor și rădăcinilor de Păpădie uscate. Se ia câte o linguriță pe zi, înainte de mese.