Intra aici pe site ul vechi "Formula AS"

Războiul Windsorilor continuă – „Din cauza traumelor copilăriei a trebuit să fac tratament psihiatric”

MONARHII

– Prințul Harry a dat din nou un interviu scandalos, în care se răfuiește cu tatăl lui, prințul Charles, și cu monar­hia. Zilele trecute, Meghan, soția lui, i-a dăruit o fetiță. Presa britanică se întreabă dacă noua strănepoată a reginei Elisabeta va aduce pace în familie –

La înmormântarea bunicului său (Foto: Getty Images – 5)

Noul interviu echivalează cu un al doilea atac la adresa monarhiei brita­nice. Harry, în vârstă de 36 de ani, și-a mitraliat iarăși, din California, unde a „emigrat”, vechea sa patrie, lovindu-i drept în inimă pe Charles, tatăl lui, în vârstă de 72 de ani, și pe Regina Elisabeta, în vârstă de 95 de ani. Înmormân­tarea Prințului Philip (decedat la 99 de ani) ar fi putut reprezenta punctul de plecare al unei împă­cări, inclusiv cu fratele lui, Wil­liam, în vârstă de 38 de ani. Însă mânia și durerea lui Harry sunt atât de mari, încât el nu s-a mai pu­tut stăpâni și a vorbit din nou des­pre perioada nefericită pe care a trăit-o în interiorul „Firmei” mo­narhice, după moartea mamei sale, Diana, decedată în 1997.

„Congelatorul” din palatul regal

Amintiri din ”casa groazei”

În podcastul „Armchair Expert”, moderat de actorul Dax Shepard, Harry a făcut mărturisiri „totale” în fața ascultătorilor. Interviul a fost, probabil, eliberator pentru el, dar șocant pentru familia lui britanică. „Nu e frumos să arătăm pe nimeni cu de­getul sau să culpabili­zăm pe cineva, dar în co­pilăria mea, am trăit du­rere și suferință. Proba­bil că și tatăl meu a tre­cut prin asemenea sufe­rințe «regale» cu părinții lui. Totul, acolo, seamă­nă cu un con­ge­lator. Vreau să fiu sigur că voi pune capăt cer­cului vi­cios și că nu voi trans­mite durerea mai departe către copiii mei”. Bombă atomică! Cu aceste cu­vin­te Harry a detonat ul­ti­ma punte care-l mai lega de fa­milie, după acuzațiile de rasism, lansate în interviul cu Oprah Winfrey, când s-a plâns că Meghan, soția lui, era privită cu dispreț, ca un om de cu­loare. Această „traumă din co­pilărie” ar fi de vină și pentru refugiul pe care Harry l-a căutat, ducând o viață sălba­tică, de petreceri, mar­cată de abuzul de al­cool și de droguri.

Să zâmbești și să strângi din dinți

Totul pe față

Una dintre afirmațiile lui Harry despre monarhie trebuie s-o fi afectat în special pe Regină: „Am privit în spatele fața­dei, am recunoscut modelul de «afaceri» și am în­țeles cum merge treaba. Nu doresc să fac parte din așa ceva. Este acesta rolul potrivit? Să zâm­bești și să strângi din dinți? Să persiști în ceva care îți face rău? După ce am ieșit din ado­lescență și am împlinit 20 de ani, mi-a de­venit limpede că nu vreau să prestez acest joc care a ucis-o pe mama mea, prințesa Diana. Nu pot să trăiesc în pace, cu o soție și doi copii, când știu că falsitatea și aparențele îmi vor conduce viața. Vreau să fiu liber, să-mi hotărăsc singur viața, așa cum vreau”. În continuarea inter­viului, Harry a povestit cum s-a străduit cu disperare să-și as­cundă iubirea pe care o nutrea față de actrița americană (nepo­trivită, ca rang social), cum se ferea să fie văzut împreună cu ea, de fotografii ziarelor de scan­dal, și ce emoții a trăit, când Me­ghan l-a vizitat pentru prima dată la Palatul Ken­sington. „Am mers la o depăr­tare de câțiva me­tri unul de altul și ne-am pur­tat de parcă am fi fost doi străini. A fost cel mai greu examen din viața mea. Par­că eram la poliție, iar nu în fața familiei”. Harry se simțea atât de observat și de urmărit, încât și-a descris viața de membru activ al fa­miliei regale ca pe un trai într-o grădină zoolo­gică.

Ajutorul a venit de la Meghan. Când a rea­lizat că soțul ei e mistuit de furie și depresie, l-a sfă­tuit să înceapă să meargă la terapie. Gra­ție aju­to­rului de spe­cia­litate pri­mit, bula s-ar fi spart. „Mi-am scos ca­pul din nisip și, dintr-o dată, mi-a fost limpede cât sunt de privilegiat și că nu am niciun motiv de văică­reală. Voi face lucrurile în mod diferit, dar o voi face mândră pe mama, acolo, în cer”.

Gurul îndrumător

Un cuplu ”iluminat”

Primul ajutor la care a apelat a fost terapia comportamentală, pe care o practică deja de patru ani. Dar ca să-și vindece „durerea gene­tică”, prințul practică și terapii spirituale, îndru­mat de Meghan, dar mai ales de mama acesteia, Daria Regland, soacra lui. Gurul îndrumător, Michael Beckwith, întemeietorul centrului „Agape International”, este celebru în America. Are o sală de terapie în Beverly Hills, la care Meghan și Daria merg regulat. Și Oprah Win­frey este fan Beckwith. El vindecă traume psi­hice care se transmit din generație în generație. Tehnica se numește „Vindecare strămoșească” și cuprinde exerciții speciale de meditație. Este important ca Harry să se elibereze de „poverile genetice”, spune Meghan, care la curtea regală a Marii Britanii amenință chiar viața. Din feri­cire, nepotul reginei Angliei are acum un guru îndrumător. Și o soție care îi vrea binele. Chiar și acasă, Meghan îi aplică lui Harry „Tap­ping Therapie”, ca să-l scape de frici. Diferite puncte ale corpului sunt masate prin loviri și preso­punctură, însoțite de strigăte eliberatoare. Ne­potul reginei e pe drumul cel bun.

De când cu „Megxit-ul” (fuga din Anglia), cuplul și-a găsit feri­cirea în Montecito (Cali­fornia), pe malul Pa­cificului, o zonă ex­clu­sivistă doar pentru milionari. „Mu­tarea nu a fost una plani­ficată, dar uneori ai de luat o decizie și tre­buie să pui pe pri­mul loc familia și pro­pria sănătate psi­hică”.

Pentru Harry a fost decizia potrivită: „Acum, că trăiesc aici, în L.A., pot să merg din nou cu spa­tele drept, să-mi rela­xez umerii și mă simt ceva mai liber. Pot chiar și să dau tururi de bicicletă, ținându-l pe Archie în spate”. În noua lor reședință americană, Harry și Meghan se dedică a­cum misiunii de a transforma lumea în­tr-un loc mai bun. Harry a vorbit cu mândrie despre activismul so­ției sale. Sunt doi vizionari care luptă împotriva rasismului și pentru drepturile femeilor: „Nu trebuie să fii prințesă, îți poți croi și singură o via­ță care să fie mai bună decât a oricărei prin­țe­se”, spune Meghan.

Lupta pentru o lume mai bună

Fundația „Arche­well”, înființată de Harry și Meghan, a câștigat un partener puternic în firma „Procter & Gamble”. Con­cernul american (prin­tre ale cărui mărci se numără șamponul „Head & Shoulders”, pasta de dinți „Oral-B”) militea­ză, la fel ca perechea du­cală, pentru egalitatea de gen și incluziunea so­cială. Meghan și P&G împărtășesc o istorie comună. Pe când avea 11 ani, actuala ducesă a luat parte la un pro­iect școlar. Profesoara ei a prezentat reclame, pe care elevii le-au analizat. Meghan a remarcat că o reclamă a P&G, la detergent, li se adresa în mod ex­plicit femeilor. Ea i-a adresat o scrisoare di­rectorului general și l-a rugat să schimbe textul reclamei. „Tre­burile casnice sunt și pentru bărbați”, a explicat fetița în scrisoarea de două pagini. Compania și-a asumat critica și a schim­bat textul spotului publi­citar. Meghan a câș­­tigat o oarecare fai­mă, dat fiind că postul de tele­viziune pentru co­pii „Nickelo­deon” a re­latat des­pre ele­va cea cu­ra­joa­să. De a­tunci, s-au schim­bat mul­te din punct de vedere so­cial în America, dar în sfera ega­lității din­tre băr­bați și femei, mai sunt în con­tinuare multe de fă­cut. Și Meghan are as­tăzi, în soțul ei, un lup­tător de nădejde.

Meghan a născut o fetiță

– Micuța se numește Lilibet Diana Mountbatten-Windsor –

Meghan, soția salvatoare

Prințul Harry și Meghan Mar­­kle au anunțat duminică naș­terea fiicei lor, Lilibet „Lili” Diana Mountbatten-Windsor. Fe­tița a venit pe lume vineri, la un spital din Santa Barbara, Cali­fornia, în jurul orei locale 11.40. Atât mama, cât și copilul se află într-o stare de sănătate bună, notează BBC.

Cel de-al doilea copil al prințului Harry și al lui Meghan Markle este al 11-lea strănepot al re­ginei Elisabeta a II-a și este al optulea în ordinea succesiunii la tronul Regatului Unit.

Fetița va purta numele de Lilibet „Lili” Diana Mountbatten-Windsor, după regina Elisabeta a II-a, al cărei nume de alint era în copilărie „Lilibet” și după mama prințului Harry, prințesa Diana, in­formează BBC.

Într-un mesaj, Meghan și Harry au anunțat ve­nirea pe lume a fetiței lor. „Pe 4 iunie am fost bi­ne­­­cuvântați de sosirea pe lume a fiicei noastre, Lili. Ea este mai mult decât ne-am fi putut dori vreo­dată și suntem recunoscători pentru dragos­tea și rugăciunile pe care le-am simțit din toată lumea. Vă mulțumim pentru bunătatea și sprijinul conti­nuu arătate în acest moment special familiei noastre”.

Regina Elisabeta a II-a și membrii familiei re­gale au transmis că sunt „încântați” de nașterea fe­tiței cuplului. „Suverana, fiul său, prințul Charles, și soția sa Camilla, precum și prințul William și soția sa Kate au fost informați și sunt încântați de vestea nașterii unei fetițe pentru ducele și ducesa de Sussex”, a declarat duminică o pur­tătoare de cuvânt a Palatului Buckingham. Faptul că Harry și-a botezat fetița cu numele bunicii sale regale să fie, oare, semnul unei dorin­țe de îm­pă­care?

La rândul său, premierul britanic Boris John­son i-a felicitat pe prințul Harry și pe soția sa, Me­ghan Markle, pentru nașterea fetiței lor, Lili­bet. „Felicitările mele ducelui și ducesei de Sussex pentru nașterea fiicei lor”, a postat pe Twitter șeful guvernului conservator. Rămâne de văzut dacă noua sosită, care nu va purta niciodată un titlu regal, îl va scăpa pe Harry de demoni. Ar fi darul suprem, pentru bătrâna regină Elisabeta.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ro_RORomanian
ro_RORomanian